Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Gisteren
 2. Afgelopen week
 3. Lara01

  Hoe verder?

  Hallo, Bedankt voor de reactie! (En sorry voor mijn late reactie). Ik heb het aangegeven bij mijn familie en ze houden er rekening mee gelukkig. En ik ben vooral streng voor mezelf door er altijd een stapje boven op te doen. Dus als iets is gelukt moet het toch meer. Terwijl dit me op sommige momenten echt helpt kan het ook het tegenovergestelde doen. Hallo, Ook bedankt voor de reactie! En sorry voor mijn late reactie. Ik ben begonnen met het reflecteren en probeer dit elke avond te doen. Dit geeft al wel iets meer rust. Bedankt voor deze tip!
 4. Ce.

  Objectief/subjectief

  Zijn er dingen in je dagelijks leven waar je die voldoening uit kan halen? Wat zijn bijvoorbeeld dingen die je leuk vind om te doen? Wat geeft je een blij en warm gevoel? Maar misschien ook wel een uitdaging?
 5. Anoniempje123

  Wat moet ik doen?

  Er is weinig veranderd in de afgelopen twee weken. Ik heb net een week achter de rug waarin ik weer wat normaler aan het eten was alleen val dan elke keer weer terug in het inname limiteren erna en veel bewegen. Het wisselt soms dus in periodes heel erg afhankelijk van hoe ik me voor de rest over andere dingen voel.
 6. badjas

  eetbuien

  Voor mij geldt dat er over nadenken het verwerken is. Ik doe dit ook al wel veel hoor.
 7. Linsey

  eetbuien

  Erover schrijven, praten, huilen, boos zijn etc
 8. Jessie

  eetbuien

  Hoe zou een bepaald gevoel 'echt' verwerken eruitzien voor jullie, @Linsey en @badjas?
 9. Jessie

  Wat moet ik doen?

  Misschien is het voor nu nog te eng voor je om dat te doen. Ben wel benieuwd of er dan een andere stap is, die jou in je proces zou kunnen helpen, die op dit moment wél haalbaar voor je voelt.
 10. badjas

  eetbuien

  Ik denk dat je dat precies goed verwoordt @Linsey Ik denk dat dat ook wel voor mij zou kunnen gelden.
 11. Linsey

  eetbuien

  Ja het is inderdaad puur het stukje ontlading @Rebekka, geen echte verwerking.
 12. Rebekka

  eetbuien

  Mmm het is denk meer een KT manier van “verwerken” (omgaan met...) dan dat het op de LT echt voor diepere verwerking zorgt. Denk dat daar de dubbelheid in zit.
 13. Linsey

  eetbuien

  Hier even over nagedacht, maar daar heb je helemaal gelijk in.
 14. Ce.

  Wat moet ik doen?

  Hee @Anoniempje123 Ik snap je angst wel hoor, maar uiteindelijk zegt gewicht/bmi echt niks over de ernst van ouw eetstoornis. Oprecht niet. Het is inmmiddels bijna 2 weken geleden dat je hier schreef, hoe gaat het nu en hoe sta je nu in dit alles?
 15. badjas

  eetbuien

  Dit herken ik wel deels: ik kan mij ook goed voorstellen dat het oplucht om het over de details te hebben. Het voelt inderdaad heel eenzaam dat niemand het weet. Gelukkig voel ik geen schaamte. Ik ben vooral bang dat mensen schrikken of het niet kunnen geloven. @LinseyBijzonder (voor mij) dat je 'verwerking' noemt. Ik heb juist het gevoel dat ik, als ik iets belangrijks meemaak op een dag en vervolgens een eetbui heb, dat niet kan vewerken. @SpikeHet zou kunnen, maar dat weet ik niet zeker, dat ik eetproblemen heb om gedachten te dempen.
 16. Spike

  eetbuien

  Oef... deze kwam toch wel binnen. Los van de lichamelijke oorzaken door compensatie (in mijn geval eetregels en bewegen, ik kan niet braken), merk ik dat ik teveel prikkels ervaar. Alles komt binnen, voel me vaak machteloos en ben zeer zelfkritisch.... Ervaar jij dat ook @badjas dat het een manier wordt om met dingen om te gaan ? Dank voor deze opening @Jessie en @Linsey
 17. Linsey

  eetbuien

  Ja @DMV Het braken hoort daar voor mij ook helemaal bij. Eten-braken. In 1 adem. Goed punt dat het verslavend is. Het doet echt wat met stofjes in je hersenen. Zowel het eten als het braken.
 18. DMV

  eetbuien

  DIt herken ik wel. Ongeacht positief of negatief was het het kunnen omgaan met emoties. Emoties reguleren vooral. Ik ben er in een later stadium dan ook achtergekomen dat het braken een belangrijkere functie had dan de eetbuien. Maar braken zonder eetbui lukte mij niet en met de gedachte “het gaat er toch weer uit” gaf ik mezelf ook daarin een vrijbrief. Vergis je niet; eetbuien (suikers vaak) en overgeven zijn echt een (lichamelijke) verslaving.
 19. Jessie

  eetbuien

  De primaire functie van de eetbui was alles kunnen eten wat ik mezelf ontzegde. Van het braken naderhand herken ik wat jij aangeeft mbt ontlading, al was dat bij mij alleen aan negatieve emoties gekoppeld. Als er een of andere aanleiding was, kon ik het niet meer opbrengen om de drang te weerstaan, kwam dan in een soort "okay, f*** it"-stemming waarin ik exact het tegenovergestelde van wat gezond/helpend was deed.
 20. Linsey

  eetbuien

  Wat is jouw ervaring hiermee @Jessie?
 21. Linsey

  eetbuien

  Ja, dat klopt. Nee, bij verwerking niet écht. Eigenlijk. Maar voor mn gevoel heb ik weer even lucht tot.... de volgende eetbui..
 22. badjas

  eetbuien

  Leuk dat er zoveel geschreven wordt. Ik lees mee
 23. Jessie

  eetbuien

  @Linsey Wat me opvalt is dat je niet alleen negatieve gevoelens noemt, maar ook blijdschap. Klinkt alsof het eigenlijk allemaal neerkomt op dat laatste: ontlading. De heftigheid van een emotie, welke emotie dan ook, verzachten. Klopt dat? Ik gebruikte het woord 'helpen' in mn vraag en jij in je antwoord. Is dat ook hoe je het beleeft, dat het je echt met die dingen helpt? Bv verwerking, ben je voor je gevoel na een eetbui op de een of andere manier verder in dat proces?
 24. Linsey

  eetbuien

  @JessieHet helpt bij spanning troost verveling blijdschap(opwinding) verdriet pijn boosheid chaos angst eenzaamheid verwerking ontlading........
 25. Jessie

  eetbuien

  Waar helpt het je bij?
 26. Linsey

  eetbuien

  Bij mij komt alles wel aan de orde in mijn eetbuien. Hartig, zoet, hard, zacht enz. 🙄 Maar ik zet mijn eetbuien/braken (onbewust) volop in denk ik, voor alles...😔
 27. Rebekka

  eetbuien

  Door dat gesprek werd ik mij dus ook idd meer bewust van de functies en achterliggende behoeftes. En dingen die ik inzet(te) en het effect ervan, waar ik me tot dan helemaal niet bewust van was dat het blijkbaar daarmee samen hing.
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.