Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Vandaag
 2. Gisteren
 3. Ingrid1971

  Hulphond

  Wat leuk zeg om je hond zo op te lijden. Ik zelf heb al 25 jaar een hond (mijn 4e bouvier heb ik nu). Ik heb met haar gewone hondentraining gedaan en ze gaat ook regelmatig mee naar mijn werk (mensen met een verstandelijke beperking). En ze is heel aanhankelijk, mijn zoon heeft adhd en de hond geeft hem ook rust, vooral in deze tijden. Hij wandelt met haar en zegt dat hij zich dan beter kan focussen op zijn schoolwerk (hij doet 3e klas vwo). En mij helpt ze nu in deze tijd heel erg met haar hoge knuffel gehalte.
 4. Afgelopen week
 5. Eerder
 6. Topsporters hebben een andere lichaamsverhouding tijdens sport. Als in vaak meer spier dan vet. Spier vraagt in ruststand meer energie dan vet. Bij afname energieverbruik en niet aanpassen van voeding zie je vaak gewichtstoename. Overigens hoeft dat helemaal niet wanneer sporten beter en gelijkmatiger wordt afgebouwd. Daarnaast is men dan ook wel weer ouder en ook ouder worden vraagt om aanpassing. Kun je in contact komen met anderen met dezelfde schildklieraandoening en het daar eens vragen? Wat betreft je cravings; is het bepaalde producten of om vulling? Want dan zou je wellicht voor andere minder kcalrijke voeding kunnen kiezen die wel vullen. En is de honger echt lichamelijk of mogelijk toch ook geestelijk? Zou het je helpen om toch bij te houden wat je zoal eet op een dag? Misschien zit er een patroon in.
 7. Na 1 week voel ik me best wel veel aangekomen (niet gewogen dus weet niet hoeveel). Dacht na een paar dagen toegeven aan alle cravings de extreme honger minder zou worden, maar het is er nog steeds, vooral als ik ontspan en rustig lees of voor dd TV zit. Nu is de twijfel ook wel heel erg aan het toeslaan. Als in: *Autoimmuunziekte schildklier zorgt voor trage stofwisseling dus meer kans op overgewicht. *Ken aantal ex-topsporters die na hun carrière echt dik zijn geworden. Natuurlijk zaten ze met hun wedstrijdgewicht ook onder hun ideale gewicht, maar na herstel zijn ze op overgewicht gebleven. Waarom zou dat bij mij anders zijn ? Ik ben bang, ook omdat ik veel meer praat en soms dingen die ik beter niet kan zeggen. Ik wil weer klein zijn en in mezelf keren, maar dan houd ik die obsessie weer in stand en kan ik niet nadenken.
 8. Eigenlijk kan ik zo niet verder. Ondanks dat me vaak is ingeprent dat ik op mijn gewicht en darmgezondheid moet letten vanwege de schildklier, pakt het me alle vrijheid en spontaniteit af. Ik weet niet of ik die opoffering nog langer kan en wil maken. Ik wil weer luisteren naar mijn intuïtie en mijn genot, focus, concentratie en léven terug. Ga er nog een keer voor (all-in / vrij eten) en laat over een tijdje weten hoe het gaat.
 9. Linsey

  Terug van weggeweest

  Welkom terug! Ik hoop dat de verschillende dingen die je beschrijft een plekje mogen vinden.
 10. Jessie

  Terug van weggeweest

  Welkom terug!
 11. Sasha85

  Terug van weggeweest

  Hallo allemaal, Een paar jaar geleden was ik hier actief toen ik een zware herval kende in mijn eetstoornis. Ik lees terug al een tijdje mee en zag dat er paar heftige dingen gebeurd zijn wat ik heel erg jammer vind 😔💖 Dusja, Misschien dat ik hier nog wel meer post omdat ik voel dat het allemaal nog steeds niet loopt hoe het moet. Ook in mijn leven zijn er wel paar heftige dingen gebeurd, zoveel om uit te leggen. Momenteel ga ik naar een diëtiste die gespecialiseerd is in eetstoornissen ook. Zij hielp me voor Corona van mn overgewicht af en ik ga nu eerder voor opvolging. Dat zijn korte sessies. Ze heeft wel al in de richting van echte therapiesessies bij haar aangestuurd. Mijn eetpatroon en gedachten zijn namelijk nog zeer verstoord. Maar om zovele redenen kan/durf ik de therapie (nog) niet doen. Dit is het zowat in een notendop. Dikle knuffel voor jullie allemaal Xx
 12. P1zZy

  Terugval Corona crisis

  Ik maak het momenteel ook door. Het was nog nooit zo extreem. Corona maakte het makkelijk voor de ES. Ik was (ben) steeds minder samen met mensen (home office, distancing). Makkelijk om niet door de buitenwereld te worden gezien, die je wellicht nog eens had aangesproken dat je steeds magerer word. Makkelijk om de ES je leven steeds meer te laten controleren, want je hebt geen controle over de chaotische wereld, eten kan je wel controleren. Hoe gaat het nu met jou, @LisaM
 13. Ingrid1971

  LES, 90 % herstel, functioneren en relaties

  Thanx Marion, volgende week belt mijn therapeute voor een kennismakingsgesprek, we gaan er voor. De drie intakegesprekken zijn achter de rug. Ik ben benieuwd wie ik toe gewezen krijg. Ik vind het een hele uitdaging om dit aan te gaan, maar ik weet dat het gaat lukken, ik ga voor een duurzaam herstel.
 14. Marion

  LES, 90 % herstel, functioneren en relaties

  Ja, één van mijn nichtjes zit hier ook op het forum. Ik hoop dat het met jou weer de goede kant op zal gaan, Ingrid. Goed dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan!
 15. Marion

  LES, 90 % herstel, functioneren en relaties

  Gaat goed met de cavia's! Jip is uiteindelijk overleden, die was echt op, maar ik heb nu twee hele leuke koppeltjes. Ja, klopt. Vaak hoor je dat dan weer. Gelukkig heb ik al een paar keer nu van therapeuten gehoord dat ik door mijn verleden heel erg kwetsbaar ben en dat ik heel veel rust, zorg en bescherming nodig heb. Dat heeft me heel erg geholpen. Verbinding Verbroken. Boek staat genoteerd. Ik ga het opzoeken!
 16. Ingrid1971

  LES, 90 % herstel, functioneren en relaties

  Verbinding verbroken, zo is het wel met een verslaving. Als wij die verbinding weer kunnen maken, in verbinding staan met jezelf is zo mooi...dat ervaar ik wel als ik weer verbinding kan maken met mijzelf. En Marion leuk dat je reageert. Ik ben zelf ook weer even terug. Maar je nichtje heeft een eetstoornis?
 17. Hee @Marion, wat fijn dat je de moeite hebt genomen te reageren en de reden waarom je hier bent. Ik ken je ook nog, heb je nog lang gevolgd op je toenmalige website en insta. Hopelijk gaat het goed met de cavia's ? Verdrietig om te lezen dat je het nu op een andere manier moeilijk hebt. Ja, wat jij schrijft voelde ik al, maar werd me nog veel duidelijker door het boek "Verbinding verbroken" van Johann Hari. Helaas hoor je toch altijd weer dat ook al leggen we de "schuld" bij de maatschappij, we zelf verantwoordelijk zijn voor hoe we daarmee omgaan...
 18. Marion

  LES, 90 % herstel, functioneren en relaties

  Hoi Spike, Ik ken jou volgens mij nog van vlak voordat ik hier wegging. Ik ben even terug omdat ik samen met mijn nichtje een account aangemaakt heb, zodat zij hier steun kan zoeken. Ik ben zelf helemaal hersteld van mijn eetstoornis, maar ik heb wel vervanging (in mijn geval helaas alcohol). Ik herken de manier waarop ik alcohol nu gebruik waar ik voorheen het niet eten inzette om niet bij mijn gevoelens en emoties te komen. Soms vraag ik me af of er niet altijd een deel van ons een soort van "verzachting" nodig heeft om het leven aan te kunnen. In welke vorm dan ook. Soms vraag ik me af de "fout" wel bij ons ligt. Misschien ligt de fout wel bij dit veeleisende leven. Ik weet niet of ik hier nog terugkom om te lezen. Ik wens je in ieder geval heel erg veel sterkte. Goed dat je de mogelijkheid om hier weer steun te zoeken ook benut. Liefs, Marion
 19. DMV

  slaapproblemen door eetstoornis

  Ook hier herkenbaar
 20. Linsey

  slaapproblemen door eetstoornis

  Dat is herkenbaar @Emily Ik wou dat ik daar een oplossing voor had..
 21. Wat mooi, Ingrid. Ja, ik merk nu soms ook wel verlangen om er letterlijk doorheen te eten en alle gevoelens die erbij komen voor lief te nemen. Nog vaak extreme honger en soms hoeft er dan nog maar net 1 of 2 dingen bij om wel verzadigd te zijn maar meteen is er dan ook ruimte voor al die emoties.
 22. Emily84

  Boeken

  Mijn tante heeft hier het boek The Four Agreements van Don Ruiz. Dat gaat niet zozeer over eetstoornis of zo, maar wel over levenpsyhchologie en hoe je het leven voor je zelf makkelijker kan maken door dingen bijvoorbeeld niet persoonlijk op te vatten. Ik ben nog helemaal niet thuis in deze onderwerpen, maar zij heeft heel veel van dat soort boeken. Ook het boek "Leven in je Leven" is heel interessant. STaat vol met een heleboel zelftesten en zo leer je jezelf beter kennen en vooral ook wat je valkuilen zijn. Echt een aanrader!
 23. Emily84

  slaapproblemen door eetstoornis

  Mijn eetbuien vinden veelal plaats vlak voor het slapen. Ik ben na een eetbui uitgeput en slaap dan erg goed. Nu ik de eetbuien doorbreek lig ik heel erg lang wakker inderdaad.
 24. Ingrid1971

  LES, 90 % herstel, functioneren en relaties

  Lieve Spike, ik zelf balanceer op het randje tussen gezond denken en het zieke gedeelte. Als ik het even niet meer weet, ga ik of heel erg druk doen, bewegen, controle vasthouden over de weegschaal en niet eten. Maar als ik er even bij ga zitten en ademhalingsoefeningen doe, heb ik het gevoel dat ik er met een helicopterblik naar mijzelf kijk en kom ik soms tot mijn positieve dit duurt even een paar uur maar het werkt wel.
 25. Dankjewel. Preventie vooral in niet thuis zijn, werken, maar we zijn dicht tussen kerst en nieuwjaar en soms moet je vrij nemen en dan ook tot rust kunnen komen. Qua producten wat meer eiwitrijk en gezonde vetten maar ook dat helpt niet echt.
 26. Ik denk dat je erin verdiepen wat mogelijkheden zijn geen kwaad kan toch? Ik kan me je angst voorstellen. Het klinkt echter ook als angst voor de angst en niet als angst gebaseerd op een eerdere ervaring? Wat rot dat je de regie over jezelf lijkt te verliezen dan. Kun je daarin iets qua preventie? Of misschien iets met producten?
 27. Ingrid1971

  LES, 90 % herstel, functioneren en relaties

  Spike, ik slik trouwens IMEA voor de overgang en dat is ook homopatisch en het werkt.. als ik een ander merk slik merk ik dat gelijk. Mss even googlen en gaat dat wel samen met jouw schildklierprobleem.
 28. Dankje voor de tip, DMV. (Homeopathische) supplementen durf ik niet aan i.c.m. schildkliermedicijnen. De drang om te eten is op die momenten zo sterk dat ik het niet kan beperken.
 29. badjas

  Trauma

  Ik denk dat het in ieder geval heel goed kan dat je moet 'verwerken' dat je een eetstoornis hebt (gehad). Het laat helaas grote sporen na. Vraag mij ook wel af of je meer aan het terugdenken bent vanwege de tijd van het jaar? Dat geldt in ieder geval wel voor mij zo voor de jaarwisseling, weer een jaar verder... maar misschien staat dit er bij jou wel helemaal los van.
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.