Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Gisteren
 2. Rebekka

  Universiteit van Nederland "Lichaamsperceptie"

  Ik ook.. vandaag nógmaals maar weer aangegeven.. maar de vraag blijft: HOE. Hoe werk je aan je lichaamsbeeld en lichaamsbeleving, wat is er voor nodig, wat heb ik nodig, hoe gaat hier verandering in komen, wat voor soort werkvormen/ therapie.. blijft voor mij nog steeds een vraagstuk (en volgens mij voor veel therapeuten idem..)
 3. Wat voor therapie was dat? Wat hield dat in? Dit stukje is echt iets waar ik zelf ook mee worstel ook al heb ik al jaren een "normaal" gewicht. Ben me er wel meer mentaal van bewust dat het beeld wat ik heb van mijn lichaam niet klopt. Maar het voelt nog wel dik en vet en te groot. Dat gevoel gaat niet weg. Is echt super irritant hardnekkig. Zou daar graag nog wat therapie voor vinden die echt werkt aan dat stukje. Dit heb ik geloof ik in eerdere postjes ook al getypt. Sorry voor de herhaling dan.
 4. Ingrid1971

  Universiteit van Nederland "Lichaamsperceptie"

  Hoi, Ik had het filmpje al gezien een paar weken geleden, zeer interessant you tube filmpje. Het is heel realistisch. En ook voor mensen die geen es hebben ook te begrijpen/tastbaar. Een verstoord lichaamsbeeld voor mensen met een eetstoornis, maakt niet uit wat je gewicht is, blijft een issue als daar geen aandacht aan besteed word in therapie. Mijn therapie was in de jaren 90 gebaseerd op emotioneel lichaamswerk. Door daar mee aan de slag te gaan, begon ik mijn lichaam te accepteren en verdween de es gedachten vanzelf naar de achtergrond. Nu jaren later, heb ik daar nog steeds profijt van, ik durf mij zelf te laten zien. En in mijn es tijd wilde ik zoveel mogelijk onzichtbaar zijn, dus lekker dun. Ik denk dat ik in mijn kinderjaren een gemiste behoefte heb gehad, niet gezien worden door mijn ouders, daardoor is mijn eetstoornis ontstaan. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Ik ben nu zelf moeder van een zoon van bijna 14, hij mag er zijn met al zijn issue's, boze buien, gezellige momenten, vragen en verhalen en vooral met al zijn emoties. Ik denk dat overtuigingen die er in je jeugdjaren zijn in gestampt, zal je dat wel doen, is dat wel goed voor je, dat kan je toch niet ect, de basis hebben gelegd voor mijn es, ik heb mij daardoor nooit kunnen ontwikkelen zoals ik dat wilde. Nu heb ik dat zelf omgedraaid, ik heb zelf het stuur van mijn leven vast.
 5. Afgelopen week
 6. MarcoH

  Hoe start ik een blog/dagboek

  zo te zien heb je al 65 Posts. Als het goed is moet ie een blog kunnen maken. indien niet het geval kan je een support ticket starten: https://www.ikookvanmij.nl/contact/ Dat klopt, je kan pas een blog pas starten na 30 Posts. Wel is het mogelijk om mee te lezen & reageren.
 7. Naomie

  kcal inname

  @exploreindra Ik snap je probleem. Ook al zit je op een gezond en stabiel gewicht. Heb je een normaal voedings patroon. Heb je vreetbuien onder controle. Zeg maar alles "ok" qua symtomen van de ES. Dan nog blijft het probleem dat je hersenen kennelijk echt iets anders waarnemen of jouw laten voelen dan hoe je lichaam ik werkelijkheid is . In werkelijkheid bedoel ik echt objectief. Hoe een ander meisje andere vrouw jouw ziet (die dan niet jaloers is of andere emoties bij jouw heeft die de waarnemingen verstoren) . Mannen moet je dat natuurlijk niet vragen die zijn per definitie onbetrouwbaar tenzij je spuuglelijk vinden.... En dan nog..... Maar goed dat van die hersenen die daadwerkelijk goed in de war zijn over hoe ons lichaam aanvoelt was voor mij wel een eyeopener. Heb het al wel vaker gelinkt maar ik denk dat hier echt nog wel een slag gemaakt zou kunnen worden in ana behandeling. Zou willen dat daar meer terapie op gericht zou worden. Speciale PMT ofzo. Heel veel sterkte. En als je je ei kwijt wilt, wilt klagen, huilen, schreeuwen of steun zoekt. Scroom niet om te posten.
 8. Seolenna

  kcal inname

  @exploreindra ik voel bij wat je schrijft dat het zwaar is voor je op het moment. Veel sterkte!
 9. Naomie

  Afleiding

  Ben alvast begonnen met een lijstje te maken volgens de WRAP ook aan de hand van jullie tips. Niet zo'n zin om in een groep te gaan doen waar anderen naar mij kijken. Als ik er een beetje verder ben zal ik het wel posten. Wel een nieuwe top afleiding gevonden. Vecht hard om eerste plek met Candy Crush. Luisterboek luisteren! (lezen gaat wat moeilijk hè) Lekker oogjes dicht en voorgelezen worden. Ook super voor die slapeloze nachten trouwens @Seolenna . Als mijn hoofd maar door blijft draaien zelf dwars door de "white noise" gedegedeng gedegedeng trein geluid app op vol volume.... Luisterboeken via de Bibliotheek app trouwens. Abonnement van mijn zoontje dus nog gratis ook!
 10. exploreindra

  kcal inname

  Hallo IV, Nou, ik ben wel aangekomen doordat ik een hoger kcal inname had. En nu lijk ik met de dag meer aan te komen terwijl ik onder een x-kcal blijf, maar toch ben ik bang dat als ik het naar een volwaardig kcal inname verhoog ik helemaal dik wordt. Groetjes! Hi Seolenna, Vind het een dooddoener, eerlijk gezegd, want alles kost tijd. 😞 Het voelt gewoon echt zwaar allemaal. Groetjes.
 11. Seolenna

  Afleiding

  Wat tof! Ja, doen! Denk dat het goed is voor iedereen. Via Ixta Noa kun je het wel doen. Als je in Utrecht woont, misschien ook wel bij Enik. Het is wel altijd in een groep. Mocht je er niet uit komen, laat het me even weten, dan vraag ik na bij collega's waar je het nog meer zou kunnen doen.
 12. Naomie

  Afleiding

  Ik denk dat ik dat WRAP ding maar eens ga bekijken. Misschien is het wel wat. Kan ik dat ook online doen ergens? of zijn het alleen groepstherapiedingen via je behandelaar? Weet jij dat @Seolenna
 13. Seolenna

  24/24 ben ik bezig met eten/ niet eten

  Dat klinkt als een heleboel waarmee je te maken hebt. Een heel heftige tijd. Het klinkt ook dat je wéér een stapje (en dit is misschien zelfs wel een hele grote stap) hebt gezet! Ook klinkt het als een tijd waarin je juist goed kunt leren om lief te zijn voor jezelf, kleine stapjes te zetten richting goed zorgen voor jezelf. Wat kun je vandaag doen daarin?
 14. Naomie

  24/24 ben ik bezig met eten/ niet eten

  Weet dat je niet de enige bent en ons hier hebt die het begrijpen. Wat je hier boven schrijft is een zin die letterlijk van mij zou kunnen zijn!
 15. Schanulleke

  24/24 ben ik bezig met eten/ niet eten

  Ik weet vaak niet wat ik er van moet denken. Ik mis hem niet. Het heeft alleen zoveel kapot gemaakt. Het schuldgevoel naar de kinderen is enorm. Het gevoel heel hard gefaald te hebben ook. En ik heb het helemaal nog geen plaats kunnen geven. Er speelt zoveel momenteel... De depressie, de scheiding, het eetprobleem... Ik ben uitgeput van hoofd boven water te houden.
 16. Jessie

  24/24 ben ik bezig met eten/ niet eten

  Ah, dat lijkt me niet makkelijk idd zo confronterend. Sta je er wel achter? Soms kan iets heel moeilijk zijn ook al weet je tegelijk dat het de juiste beslissing is. Lukt het om voor jezelf te zorgen?
 17. Schanulleke

  24/24 ben ik bezig met eten/ niet eten

  Ik zit weer heel diep momenteel. Zal ermee te maken hebben dat ik gisteren de definitieve scheidingsakte heb ondertekend...
 18. Sanno

  Eetbuien/extreme hunger

  Dankjewel!
 19. Juditha

  Eetbuien/extreme hunger

  Wat ongelooflijk naar Sanno! Heel veel sterkte gewenst!
 20. Seolenna

  kcal inname

  Je schrijft dat je in herstel bent van anorexia. Give yourself time 🙂 Wat voel je daarbij, als ik dat zo schrijf?
 21. Seolenna

  Depressie en eetdrang

  (Ik postte te vroeg en kon het niet meer aanpassen, bij deze de toevoeging die ik graag wilde doen:) Je bent hetzelfde, net als iedereen Lieve Naomie , daarmee bedoel ik dat je evenveel waard bent als iedereen. Daarnaast ben je jouw unieke jij! Precies goed zoals je bent! Nu nog af van die vervelende oude patronen 🙂
 22. Seolenna

  Depressie en eetdrang

  Je bent hetzelfde, net als iedereen Lieve Naomie 🙂
 23. Sanno

  Eetbuien/extreme hunger

  Ik ben lichamelijk helemaal aangesterkt! De extreme honger is weg, maar heb soms nog wel eetbuien. Mentaal gaat het nog helemaal niet zo goed en mijn familie weet ook niet meer wat ze moeten doen. Ik doe mijn ouders elke dag zo'n verdriet als ik bang of boos ben om iets wat ik ga eten of heb gegeten. Ik reageer alles af op hen, soms zelfs ongemerkt. Ik ben mijzelf niet meer! Ik heb gisteren en vandaag alweer ruzie gehad en ik ga morgen op vakantie, zonder hen. Dus die timing is heel slecht. Misschien is het wel beter om er een tijdje tussenuit te trekken zonder hen, hoe erg ik het ook vind. Maar ik doe ze elke dag zo'n pijn met alles wat ik doe en zeg. En dat kan ik niet aanzien. Ik loop bij een psycholoog maar ik weet niet of zij me hier verder mee kan helpen. Die verdomde eetstoornis is er nog steeds en pakt alles van me af.
 24. Naomie

  Depressie en eetdrang

  Nou dan moet god wel ontzettend veel!! van mijn houden. Wel mooi hoor. Dat wel.
 25. IV93

  kcal inname

  Dat is een angst, en ik snap het hoor. Maar heb je bewijzen?
 26. Seolenna

  Depressie en eetdrang

  Heb net deze gepost ergens anders, die kwam ik tegen in een boek: God, before he send his children to earth, gave each of them a very carefully selected package of problems. ‘These’, he promised smiling, ‘are yours alone and no one else may have these blessings these problems will bring you. And only you have the special talents and abilities that will be needed to make these problems your servants. Now go down to your birth and to your forgetfulness. Know that I love you beyond measures. These problems that I give you are a symbol of that love. The monument you make of your life with the help of these problems will be a symbol of your love for me, your father.’ (Als je niet in God gelooft, lees je gewoon iets anders, zoals Natuur, Energie, Universum)
 27. Seolenna

  24/24 ben ik bezig met eten/ niet eten

  Hoe is het gegaan? Heb je een stapje gezet sinds 10 juni?
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.