Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Vandaag
 2. Ce.

  Extreme spierzwakte

  Ben je ook getest op vit. B12? De druk op je borst, het kan ook een soort paniekreactie zijn, vooral omdat als je dat opmerkt vaak je ademhaling omhoog schiet. Wat ook weer het gevoel kan geven moeiljk op adem te komen. Daarnaast, misschien rare vraag, weet ik niet hoe je zit qua gewicht, maar bij magerte kan het zijn dat je je slagader tegen je borstbeen voelt kloppen, dat kan een soort van druk geven. Maar goed, dat zijn allemaal opties en is voor ons ook gissen. Het is goed dat je naar de huisarts bent geweest en dat je het serieus neemt. Hopelijk komt er snel duidelijkheid over wat het mogelijk is. Probeer in ieder geval goed te blijven drinken en ook om zouten (elektrolyten) te denken. Bouillonnetjes helpen hier o.a. heel erg goed bij. En echt, probeer braken en lax op zijn minst zoveel mogelijk niet te doen. Hou je ons op de hoogte?
 3. Gisteren
 4. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Heb geen idee hoe het bij mijn huisarts gebeurd. Ik zeg maar iets. Vandaar die vraagteken. Ik zal niet naar de spoed gaan. Ik zal wel nu op de laboranten vertrouwen. Het is vervelend, maar nu niets aan te doen helaas. Ik denk zelf niet dat het Corona is. Ben in maart zelf 3 weken ziek geweest, niet getest, maar alles wees op covid. Dus zou het raar vinden als ik dat zou hebben. Maar you never know..
 5. 79MM

  Extreme spierzwakte

  Onze berichten hebben elkaar gekruist. Ik dacht ook zou het geen corona kunnen zijn. Wat zijn neusvissers? bedoel je die wattenstaafjes om een kweek mee te nemen? Ik denk zeker dat het daar door kan komen maar denk ook dat het gezien je andere klachten ook met andere dingen te maken kan hebben. ik hoop echt voor je dat het snel wordt opgelost.
 6. 79MM

  Extreme spierzwakte

  Ik weet dat het gestuwd kan worden en dan vals hoog is maar als het echt veel te laag is belt het lab zelfs met de arts die het aanvraagt. daar zijn protocollen voor. Misschien een heel gekke vraag, even los van dat je veel last van de eetstoornisklachten hebt, zou het ook kunnen dat je Corona hebt? Gewoon even hardop gedacht omdat je nu ook zegt dat je een druk bij je borstkas voelt en dat ademen moeilijk gaat. Spierkrampen kunnen ook bij griep horen. Als je je nou zo slecht voelt , waarom ga je dan niet naar een eerste hulp. Die moeten je altijd helpen. Je bent niet verplicht langs een dokterspost te gaan en kan als je dat wil rechtstreeks naar het ziekenhuis. Als ze zeggen dat ze je niet willen helpen en je via de huisartsenpost moet kun je ze op hun zorgplicht wijzen en zeggen dat ze elke patiënt verplicht zijn te helpen. Dan zullen ze zeker bloed afnemen en overal naar kijken. Kalium bepalen is zo gedaan. Ze kunnen binnen een uurtje de uitslag hebben. Maar een arts die zelf bloed naar een lab moet brengen? Komen ze dat niet ophalen? Vraag me af hoe ze dat doen met bloed wat snel bepaald moet worden. het klinkt zo omslachten. Ik zeg niet dat ik je niet vertrouw of geloof maar meer dat het zo omslachtig is. Zeer zeker! Daarom moeten ze er ook goed naar kijken!
 7. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Bijkomende klacht: als ik recht sta heb ik pijn vanboven op mijn hoofd... had vandaag een corona test gedaan ook, en zij heeft de neusvissers erg diep in mijn neus gestoken, deed echt veel pijn. Kan dit daardoor komen? Want kvind een beetje raar.
 8. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Zal wel moeten afwachten tot morgen. En als het niet mijn elektrolyten zijn, dan moet dit verder onderzocht worden. Want is toch zeer vervelend
 9. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Ik ben altijd heel eerlijk daarover. Dat is immers voor je eigen bestwil
 10. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Dit is bij de huisarts afgenomen. En zij moet dit dan nog brengen (?) naar de labo. Dat is dan ook achter haar consultatie uren, die om 17u gedaan zijn. Ik weet niet hoe lang zo'n onderzoek duurt. Ik denk dat dit van vele factoren afhangt. Ik voel mij nu zeer slecht. Ik heb soort druk in midden van de borstkas en moet soms diep inademen, wat moeilijk gaat. Ook erge spierkrampen! Ik ben dus jammer genoeg nog niet gerustgesteld.
 11. Ben je specifiek op zoek naar een chat of zou mailwisseling of bellen ook voor je werken?
 12. DMV

  Extreme spierzwakte

  Dat is niet zeker. Mijne is regelmatig te laag geweest zinder gebeld te worden. Daarbij kan er ook een valse uitslag zijn wanneer het gestuwd is. Uitdroging kan zelfde klachten geven. Iig...voel je je slechter worden neem jezelf dan serieus en bel opnieuw! Wees eerlijk over het laxeren, braken.
 13. Ilse]

  Tandarts

  Dag Roza, Wat goed dat je dit overweegt. Ik denk dat het een hele goede stap zou zijn om het wel te kunnen doen! Ik moet zeggen; ik heb het zelf nooit gezegd, maar nu ik een aantal jaren hersteld ben merk ik zelf wel hoe slecht mijn gebit is en wil ik het de volgende keer als ik bij de tandarts kom nog eens vragen (of dat daardoor zou kunnen komen), daar moest ik laatst ook ineens aan denken. Ik heb weinig verstand van tandartszaken, maar ik zou je wel willen aanmoedigen om het te doen! Zeker als je zelf ook al aangeeft dat ze heel lief is Wat zou jou er nu nog van weerhouden om het aan te geven?
 14. Roza

  Tandarts

  Hoi, Hebben jullie je tandarts verteld dat je een eetstoornis hebt? Tot nu toe heb ik het verzwegen, maar twijfel steeds om het toch te zeggen, omdat de eetbuien en het braken mijn gebit aardig aangetast zou kunnen hebben. Ik moet a.s. maandag weer voor controle en dat vind ik dood eng na een periode van onwijs veel eetbuien en braken. Ik denk dat mijn tandarts er niet naar over zou doen, want ze is heel lief. Maar toch wilde ik het er hier over hebben en andere ervaringen of gedachte hierover horen. Groetjes, Roza.
 15. Dat is waarom ik daar niet meer kom. en je mag geen getallen van wat dan ook opnoemen. alles zou triggerend voor een ander zijn enz. Succes met je zoektocht naar een chatroom waar je je wel fijn voelt
 16. 79MM

  Extreme spierzwakte

  Dan weet je 1 ding zeker en dat is dat je Kalium niet super laag is want dan word je gelijk gebeld en krijg je een infuus. Misschien is dat een beetje een geruststelling. Maar alsnog hoop ik echt dat je hulp gaat krijgen want dit is natuurlijk niet goed!
 17. Ik heb de 'chatroom' van proud gevonden, maar dat is geen chatten. Chat is gewoon wat laagdrempelig gelijkwaardig gekeuvel over serieuze en minder serieuze onderwerpen. Wat bestaat uit het delen met meerderen in korte zinnen. Wat ze daar doen is geen chat maar een sterk gemodereerd live forum. Er is een moderator die de baas speelt en 1 voor 1 krijgt iemand een beurt iets te delen. Er word vervolgens zoveel tekst door 1 persoon gedeeld dat het in echte chatroom een ban zou opleveren. Dat verhaal mag je dan lezen en er op reageren, maar je mag zelf geen vraag stellen of op een ander reageren. Doe je dan wel dan word je gesommeerd je mond te houden en op je beurt te wachten. Na 3 kwartier zit je dus gewoon nog steeds te wachten tot je ook iets mag vragen. En ik ben toen afgehaakt. Ik wil zo niks meer zeggen. Als ik lange verhalen wil lezen, dan lees ik toch dagboeken op het forum? Dus ga verder Engelstalig zoeken.
 18. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Bedankt voor jullie reacties. Update: Ben naar de huisarts geweest, en me bloed laten afnemen. Morgen resultaten.
 19. Ce.

  Extreme spierzwakte

  Dit zijn hele serieuze dingen @Dreaming99 Zoals Jessie ook schrijft, dit zijn symptomen die ook horen bij een ernstig kalium tekort en dat is zeer gevaarlijk. Verlamming en spierzwakte zijn zaken die je niet moet negeren, maar waarbij je direct moet handelen. Bel absoluut vandaag direct naar of de huisarts of de SEH.
 20. Jessie

  Extreme spierzwakte

  Is zo zwak zijn dat je bijna niet meer kan typen in jouw optiek 'voor niets gaan'?
 21. Afgelopen week
 22. 79MM

  Extreme spierzwakte

  Als je je werkelijk zo zwak voelt kun je ook de arts thuis laten komen. In nederland tenminste. Anders morgenochtend gelijk aan de telefoon hangen. Probeer sowieso niet te laxeren en braken. Sterkte er mee.
 23. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  En ik moet dan nog met de fiets gaan ..Want we hebben geen auto, en taxi is kostelijk. Plus de drempel is heel hoog voor mij.
 24. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Dankje voor je reactie! Als ik naar de wachtpost bel krijg ik een operator aan de lijn. Geen dokter. Ik wil eerst groen licht krijgen van de arts, vooraleer ik naar de wachtpost ga. Want wil dan niet voor niets naar daar gaan. Of ik wacht nog tot morgen, en ga gewoon weer langs bij mijn huisarts?
 25. Jessie

  Extreme spierzwakte

  Zoveel compenseren kan zeker leiden tot gevaarlijke tekorten, bv kalium. Daarbij verlies je er veel vocht mee. Je kan zo toch niet doorgaan? Je lichaam trekt dit niet. Ik zou zeker (weer) de huisarts of wachtpost bellen! En langsgaan! Alleen een bloedonderzoek lijkt mij niet voldoende. Je moet weer energie binnenkrijgen. Kun je om hulp vragen bij familie en/of vrienden/vriendinnen? Op basis van wat je hier vertelt klinkt het onverantwoord en onveilig om op eigen houtje hiermee door te gaan. Mss kan iemand je brengen of anderszins steunen.
 26. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Mijn armspieren zijn nu zo zwak, dat typen of iets vastpakken moeilijk en pijnlijk is.
 27. Dreaming99

  Extreme spierzwakte

  Dag allemaal, Ik heb een vraagje over mijn klachten, dat sinds gisteren begonnen zijn. Ik was hele middag wat vermoeid, dus besloot ik om nog even te rusten. Maar het werd alleen erger. Ik voelde mij enorm zwak. Vooral in mijn armen en benen. Ook had ik spierkrampen. Nu heb ik nog steeds de zelfde klachten. Enorme vermoeidheid en spierzwakte + krampen. Ik had dan gisteren rond 23u naar de wachtpost gebeld, aangezien ik de afgelopen 2 weken heel veel diarree heb gehad + Dus was ik ongerust over mijn elektrolyten balans. Nu ben ik nog altijd ongerust, maar durf niet te gaan. Mijn bloed is net voor ik stevig met het laxeren begon, afgenomen. Toen was het goed, behalve vitamine D tekort. Aan de ene kant maak ik mij ongerust, maar aan de andere kant durf ik niet op zo'n korte tijd weer om een bloedonderzoek te vragen. Heeft iemand ervaring met dit soort klachten?
 28. Ce.

  Wat moet ik doen

  @Julie Van damme Ik ben ook benieuwd hoe het nu met je gaat en of je nog de stap naar de huisarts hebt durven zetten!
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.