Spring naar bijdragen

Onze selectie

Beste bijdragen van de gemeenschap, door ons geselecteerd.

Heb jij te maken gehad met dwangopname en/of dwangbehandeling gedurende het herstel van je eetstoornis? Dan hebben we jouw waardevolle kennis en ervaringen hard nodig om de zorg te verbeteren.
 • 0 reacties

Afgelopen maandag was de schrijfster Griet op de Beeck, bekend van de boeken Kom hier dat ik u kus en Vele hemels boven de zevende, te gast in het programma De Wereld Draait Door. Haar nieuwe boek heet Het beste wat we hebben en daarin wordt een voor Griet op de Beeck persoonlijk thema besproken: incest.
 
 • 15 reacties

Chatsessie met Marly van der Velden

Op donderdag 12 oktober aanstaande is Marly van der Velden te gast tijdens een chatsessie op Ikookvanmij.nl. Van 19.00 - 20.00 uur is Marly aanwezig bij de chatsessie. Je kunt haar dan een vraag stellen over het herstellen van een eetstoornis.
 • 11 reacties

Informatieavonden Human Concern Tilburg 10 okt en 30 nov

Benieuwd naar wat Human Concern voor jou of je naaste kan betekenen in het herstel van een eetstoornis? Dit najaar organiseert Human Concern op de nieuwe locatie in Tilburg twee informatiebijeenkomsten over de behandeling van eetstoornissen.
 • 6 reacties

Goed nieuws voor verzekerden Zilveren Kruis!
Human Concern en Zilveren Kruis hebben overeenstemming bereikt over een aanvullende zorgplafondverhoging voor 2017. Lees verder.
 • 1 reactie

Nav de chat vanavond; rond deze periode starten weer velen met een nieuw school/studiejaar. Hoe doe je dat, de combinatie met een ES en ook nog een sociaal leven en misschien ook therapie? Wat vertel je tegen je omgeving? Hoe houd je de ballen omhoog? Deel het hier!
 • 29 reacties

Human Concern opent een nieuwe locatie in Tilburg. Vanaf oktober 2017 kunnen cliënten uit het zuidelijke deel van ons land dichter bij huis terecht. 
Net als bij alle andere vestigingen behandelt Human Concern in Tilburg alle vormen van eetstoornissen. Van anorexia en boulimia tot een eetbuistoornis en alles wat ertussenin zit. Van dik naar dun; van veel tot weinig eten; vrouwen, maar ook mannen; zowel jongvolwassenen als volwassenen; of je nu net een eetstoornis hebt of er al je hele leven mee kampt. 

 

Lees verder op de website.

 
 • 7 reacties

- nieuw nieuw nieuw -
 
Het is je waarschijnlijk opgevallen: we hebben nu bovenaan het forum een selectie van topics uitgelicht. Deze kun je ook terugvinden onder Onze selectie: https://www.ikookvanmij.nl/ourpicks/

Er worden hier alleen items getoond uit het nieuwe gedeelte, dus geen topics die niet openbaar zijn. 

Benieuwd wat jullie ervan vinden! 
  • Like
  • Thanks

Het lijkt soms of het altijd over anorexia gaat als het over een eetstoornis gaat.

Maar ook heel veel mensen lijden onder eetbuien en hebben boulimia of BED (eetbuistoornis). 

En vinden het misschien nog moeilijker om over te praten. Ik heb daarom dit topic geopend, ook omdat uit een enquete die we een tijd geleden verstuurd heb bleek dat sommigen vinden dat het op het forum vooral gaat over anorexia en aankomen.

 

Heb jij boulimia, BED, overgewicht? Wat zou jij graag willen bespreken op het forum? Laat je reactie hieronder achter! 

 

Liefs, Anna 

 

PS meer lezen over boulimia, eetbuistoornis of Andere gespecificeerde eetstoornis kan op de website van Human Concern. Lees ook persoonlijke verhalen van anderen. 
 • 12 reacties

Op donderdag 31 augustus organiseren we weer een chatsessie, 's avonds van 20-21 uur. 

Het thema van de chatsessie is: ‘Je leven naast je eetstoornis’, dus hoe ‘combineer’ je de eetstoornis met school/werk/gezinsleven? Kan dat eigenlijk wel of overheerst de eetstoornis je leven?

En hoe zit het met sociale activiteiten? 

Therapeut @DeniseS begeleidt deze chatsessie. 

Wil je meedoen? Klik dan op Babble bovenin de pagina en klets lekker mee. Alleen meeluisteren mag ook 

tot dan! 
  • Like
 • 1 reactie

Ook jongens en mannen krijgen eetstoornissen als anorexia, boulimia en binge eating disorder. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Aankomende woensdag in het programma 5 uur Live op RTL4: Mannen met een eetstoornis. Te gast onder andere Ravian Veenstra, klinisch psycholoog bij Human Concern, en ervaringsdeskundige Ron Meijering van Anorexiajongens.nl. Lees meer

 

woensdag 30 augustus, 17-18 uur, 5 uur live op RTL4

Kijk je ook? 
 • 11 reacties

×

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.