Spring naar bijdragen

Onze selectie

Beste bijdragen van de gemeenschap, door ons geselecteerd.

Chatsessie donderdag 30 juli
Lieve allemaal, 
 
Komende donderdag 30 juli organiseren wij van 16.00 - 17.00 een chatsessie op het forum!
 
Heb jij een vraag over je eetstoornis, de weg naar herstel of wil je gewoon graag even met anderen hierover praten? Voel je welkom je aan te sluiten bij onze chatsessie, waarbij onze Ervaringswerker van Human Concern Asli Hoek en Ervaringsdeskundigen Leonie en Anne aanwezig zijn. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en je advies geven. 
 
Hopelijk zien we je donderdag! 
 
Liefs, 
 
Saskia 
  • Like
 • 2 reacties

Overzicht webinars coronaserie
Lieve allemaal, 
 
Het coronavirus heeft inmiddels al bijna een maand ons land in de greep. Een heftige periode, die voor mensen met (mogelijk) een eetstoornis misschien nog wel éxtra lastig is. Human Concern wil iedereen zo goed mogelijk helpen en aanvullende informatie verstrekken voor degene die hier behoefte aan hebben. Dit doen wij door middel van het geven van webinars. Dit zijn online chatsessies die in het teken staan van een bepaald thema omtrent corona en een eetstoornis. Een Ervaringsprofessional of Ervaringswerker van Human Concern geeft je graag advies en geeft antwoord op al je vragen!
 
Dus loop jij ten tijde van het coronavirus ergens tegenaan? Heb je misschien nu meer last van bewegingsdrang, neemt de innerlijke criticus de overhand of vind je de omgang met voeding nu een extra grote uitdaging door de omstandigheden? Doe mee met één van onze webinars die je hopelijk wat meer houvast bieden in deze moeilijke tijd. 
 
De eerstvolgende webinar is morgen, donderdag 9 april, waarbij onze Ervaringsprofessional en trainer van de Academy Hanneke van der Veeken van 16.00 tot 17.00 uur het thema Bewegingsdrang bespreekt.
 
Ga voor een overzicht van alle webinars naar onze website: https://humanconcern.nl/webinar-aanmelding/
 
We hopen jullie bij één van deze webinars te zien!
 
Liefs, Saskia
 
 
  • Like
 • 25 reacties

Chat Coronavirus en een eetstoornis
Lieve allemaal!
 
Velen van jullie zitten gedwongen thuis door het verspreidende coronavirus. Dit is geen pretje, laat staan als je ook nog moet omgaan met een eetstoornis. Wij beseffen ons dat deze periode extra lastig voor jullie kan zijn en dat jullie wellicht veel vragen hebben of advies kunnen gebruiken.
 
Om jullie zo goed mogelijk te helpen en steun te bieden, organiseren wij daarom a.s. vrijdag 27 maart van 16.00-17.00 een chat op het forum. Dus heb jij een vraag over het hebben van een eetstoornis ten tijde van het coronavirus of je wil gewoon graag met anderen hierover praten? Voel je welkom je aan te sluiten bij onze chat. Hierbij is Denise aanwezig, zij is Ervaringsprofessional van Human Concern, en Leonie en Ilse, die beiden als Ervaringsdeskundigen op het forum actief zijn. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en advies geven!
 
Hopelijk tot vrijdag!
 
Liefs, Saskia
 
 
  • Like
 • 5 reacties

Lieve allemaal, 
 
Wij beseffen ons dat de omstandigheden door het Coronavirus voor mensen met een eetstoornis misschien wel extra zwaar zijn. Door weken thuis te zitten kan je je nodige structuur kwijtraken of kom je voor nieuwe uitdagingen te staan. Hoe ga je hier mee om?
 
Met onze speciale webinar 'Coronavirus en een eetstoornis' helpen wij je graag met al je vragen. Tijdens deze interactieve chatsessie morgen - donderdag 19 maart- zal onze Ervaringswerker Asli Hoek van 15.30 tot 16.30 uur tips geven hoe je het beste om kan gaan met deze situatie en heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen! Ga naar de link hieronder voor meer informatie:
 
https://humanconcern.nl/nieuws/speciale-webinar-coronavirus-en-een-eetstoornis/ 
 
  • Like
 • 4 reacties

Vanavond: Zembla - Gegijzeld door anorexia
Lieve allemaal, 
 
Vanavond, 16 oktober om 20.25 op NPO2 (BNN/VARA) komt er een aflevering van Zembla op tv met als thema 'gegijzeld door anorexia'. Deze aflevering kan schokkende beelden bevatten, en kan dus veel impact hebben, en in het bijzonder op mensen met een eetstoornis en hun naasten. Als jij denkt dat deze aflevering niet geschikt is om te kijken, luister naar je gevoel en kijk de aflevering niet. Vertrouw erop dat je zelf het beste weet of de aflevering mogelijk te heftig voor je is. 
 
Ben je toch heel benieuwd en kies je ervoor de documentaire te kijken? En wil jij napraten over deze aflevering? 😊Binnen dit topic bieden wij vanuit Human Concern een luisterend oor. Heb je vragen, twijfels over je of je hulp moet/wil zoeken of wil je graag even napraten? 😘Reageer in dit topic! 
 
Mocht je de stap naar hulp willen zetten maar heb je twijfels of andere vragen? Dan is het mogelijk om je aan te melden voor onze webinar morgenavond (17 oktober), waar je al je vragen kunt stellen. Of kom vrijblijvend naar onze informatieavond in Nijmegen op 24 oktober. 
 
Liefs,
Inge
  • Like
 • 15 reacties

Wil je weten wat een behandeling bij Human Concern inhoudt?
Hoi allemaal, 
 
 
Zou je graag bij Human Concern in behandeling willen, maar heb je nog vragen, twijfels en/of ben je misschien ergens onzeker over? Ben je benieuwd naar al onze behandelmogelijkheden, onze unieke visie en de toegevoegde waarde van onze Ervaringsprofessionals®? Wil je de sfeer van Human Concern proeven en beter kunnen voelen of onze behandeling bij jou past?
 
18 september geeft onze Ervaringsprofessional® Irene Groters een webinar over alle behandelmogelijkheden bij Human Concern. Zij vertelt onder andere over onze ambulante behandeling en onze kort-klinische boost-behandeling Be-LeeF! in Portugal. Ook kun je jouw vragen via de chat stellen en hier zul je direct antwoord op krijgen. 
 
Alle informatie in het kort
Wanneer: 18 september van 16.00 uur tot 17.00 uur.
Waar: als je je hebt aangemeld ontvang je op de dag van de webinar een mail met daarin een link waarmee je kan deelnemen.
 
Ik wil me aanmelden voor de webinar
 
Liefs van Helene 
 
 
  • Like
 • 0 reacties

LIVE chat met Diëtist Joke op Instagram!
Hey allemaal,
 
Voor iedereen die Instagram heeft: vanmiddag ga ik samen met Joke, diëtist bij Human Concern LIVE om al jullie vragen over eten, drinken, lichaam, uiterlijk etc. te beantwoorden. Ook als inhaker op het thema 'Hoe overleef ik de zomer met een eetstoornis?' Dus heb je een vraag of wil je over een bepaald onderwerp of thema graag meer weten? Om 16.15 uur zitten we klaar om met jullie in gesprek te gaan. Mis het niet!
 
Liefs van Helene 
 
 
 • 0 reacties

Human Concern opent locatie in Nijmegen!
Lieve forumgebruikers, 
 
Ik ben trots dat ik vanuit Human Concern kan vertellen dat wij een zesde locatie in Nederland gaan openen! 😃
 
4 november 2019 opent ons nieuwe behandelcentrum voor eetstoornissen in het hart van Nijmegen. De afgelopen jaren hebben wij een enorme groei doorgemaakt. Waar Human Concern in 2003 werd opgericht door Carmen Netten, vanuit de wens om ervaringsprofessie breder uit te dragen en een tegengeluid te geven aan het enkel behandelen van de symptomen van een eetstoornis, zijn wij inmiddels uitgegroeid tot hét behandelcentrum voor eetstoornissen waar de problematiek achter de eetstoornis wordt aangepakt in de behandeling én wordt gewerkt aan het verstoorde eetgedrag (symptomen), waarbij Ervaringsprofessionals® een belangrijke rol spelen. Met het openen van deze nieuwe behandellocatie kunnen wij nog meer mensen met alle verschillende eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, NAO en BED (Binge Eating Disorder) in Nederland behandelen en hopen wij de lange wachttijden voor mensen met eetstoornissen in de GGZ weer een stukje terug te kunnen dringen. 
 
Het is al mogelijk om je aan te melden voor een behandeling in Nijmegen, we doen ons best om intakes al eerder dan november in te plannen. Bekijk het nieuwsbericht op onze website: https://www.humanconcern.nl/nieuws/human-concern-opent-locatie-in-nijmegen 
 
Liefs, 
Inge
  • Like
 • 1 reactie

Nieuwe Ervaringsdeskundigen gezocht!
Hey allemaal,
 
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die graag Ervaringsdeskundige op het forum willen worden. 
Ben jij minimaal één jaar hersteld van een eetstoornis en zou jij minimaal twee uur per week op vrijwillige basis je willen inzetten voor deze prachtige online ontmoetingsplek? Stuur dan een korte motivatie en wat achtergrond informatie over jezelf naar: communicatie@humanconcern.nl.
 
Heb je nog vragen? Stel ze gerust onder dit topic item in een reactie of stuur mij een berichtje. 
 
Liefs van Helene 
 
 
  • Like
 • 10 reacties

Herstel is mogelijk en dat mag gevierd worden!
Hey allemaal,
 
Herstel is mogelijk en dat mag gevierd worden! Ook dit jaar is Human Concern daarom aanwezig tijdens de Dag van Herstel georganiseerd door LEF Magazine op 14 september in Den Bosch. Het belooft een dag te worden vol inspiratie, hoop en (h)erkenning voor en door mensen die hersteld zijn of nog herstellende zijn. Iedereen is welkom, ook voor wie herstel misschien nog ver weg lijkt. 
 
Bij Human Concern worden cliënten behandeld door Ervaringsprofessionals®, dit zijn therapeuten die zelf zijn hersteld van een eetstoornis of een vergelijkbare moeilijke levenservaring hebben doorgewerkt, zij zijn het bewijs dat duurzaam herstellen van een eetstoornis mogelijk is! Deze dag zullen wij via onze stand onze visie op herstel en eetstoornissen delen. Daarnaast zullen er verschillende sprekers, stands en workshops zijn en verbondenheid, gezelligheid en feest staan centraal. 
 
Wij hebben er super veel zin in! Ben jij er ook bij? Koop je kaartje hier. 
 
Liefs van Helene 
 
 
 • 5 reacties

Uit je hoofd in je hart - ZomerBiodanza bij Human Concern
Heb je last van stress en spanning en wil je meer met jezelf, je lichaam en gevoel in contact komen? Ook deze zomer organiseren wij Biodanza, waarbij we onze emoties uiten door middel van dansen in groepsverband. Biodanza is gratis voor alle cliënten en oud-cliënten van Human Concern.
 
We dansen in een groep en bewegen vrij. Je hoeft dus niet allerlei danspasjes aan te leren. Bij Biodanza gaat het om leren genieten van ieder moment, in het hier en nu. Trek kleren aan waarin jij je fijn voelt. De Biodanza wordt gegeven door Human Concern medewerkers en Biodanzadocenten Nina Dijksterhuis en Dorien Das.
 
Ervaring van een cliënt
 
"Ik vond Biodanza ontzettend fijn. Ik was er pas de laatste sessie bij, en vind het achteraf echt ontzettend jammer dat ik niet al eerder gekomen ben. Het was heerlijk om even uit mijn hoofd, in mijn lijf te komen. Vanuit mijn hart te bewegen, zonder na te denken. Ik was van tevoren best zenuwachtig en twijfelde of ik wel moest gaan omdat ik het zo eng vond, maar zodra ik binnenkwam en we begonnen met bewegen verdween dat als sneeuw voor de zon, en betrapte ik mezelf erop dat ik constant een grote lach op mijn gezicht had, en op het einde zelfs een beetje emotioneel werd. En vooral; dat mijn hoofd even een uurtje uitgeschakeld was. Genieten!"
Data en locaties
We organiseren Biodanza in totaal vijf keer op onze locaties Amsterdam en Bilthoven. De dansmiddagen beginnen om 16.15 uur en zijn om 17.30 uur afgelopen.

Locatie Amsterdam: donderdag 18 juli, donderdag 25 juli en dinsdag 30 juli.
Locatie Bilthoven: maandag 5 augustus, dinsdag 13 augustus.
Inschrijven
Je kan je inschrijven door een e-mail te sturen naar Nina: n.dijksterhuis@humanconcern.nl. Maar dit hoeft niet, voel je vrij om spontaan te komen.
Wil je nog wat weten? Bel ons gerust. Je kunt Nina bereiken op 06-50909130 en Dorien op 06-30032281.
 • 0 reacties

Nieuw op het forum: clubs
Hey allemaal, 
 
Er is een nieuw onderdeel op het forum toegevoegd, namelijk: clubs!
Het is vanaf nu mogelijk om clubs over bepaalde thema's of groepen aan te maken. In deze clubs kan je vervolgens discussies starten die betrekking hebben op het thema van de club. Een club is een super breed begrip, ik heb vandaag alvast een 'voorbeeld club' aangemaakt, genaamd 'zomerstress', maar je zou ook kunnen denken aan clubs voor specifieke groepen mensen of hobby's etc. 
 
Marco heeft een handleiding gemaakt waarin je in een paar simpele stappen kan zien hoe je zelf een club aanmaakt. Deze handleiding vind je hier: 
 
Als je nog vragen hebt, opmerkingen, tips etc. stuur me gerust een berichtje of plaats een reactie op dit bericht. 
 
Liefs van Helene 
 
 
  • Like
 • 6 reacties

Accepteren, Loslaten & LEVEN: Het Ervaringsverhaal van Ruby
Hoi allemaal,
 
Een tijdje geleden ben ik bij Ruby langs geweest, zij is een oud-cliënt van Human Concern en is hersteld van anorexia.
Ruby deelde haar verhaal, inclusief hele moeilijke gebeurtenissen en gevoelens, met mij.
Ik heb van haar verhaal een Ervaringsverhaal mogen schrijven die je vanaf nu kan lezen op onze website. 
 
Ik hoop dat het verhaal van Ruby jullie hoop en kracht geeft. Hoe moeilijk het soms allemaal ook is of aanvoelt: aan het einde van de tunnel is licht. Herstel is mogelijk!
 
Liefs van Helene 
 
  • Like
 • 4 reacties

Loop met ons mee met de NAE Socialwalk!
Lieve allemaal,
 
2 juni is het World Eating Disorder Action Day (WEDAD), met dit jaar als thema: 'Eating disorders can't afford to wait'. De WEDAD commissie Nederland organiseert daarom de NAE Socialwalk. #stapsamenvooruit: vanuit Human Concern lopen wij mee, samen met een grote groep van onder andere herstelde en herstellende mensen, naastbetrokkenen, behandelaren en overige geïnteresseerden. 
 
De wandeling vindt plaats in Park Sonsbeek te Arnhem. In totaal lopen we 3.333 meter, wat ongeveer een uur wandelen is. Voor mindervaliden is er een rolstoel route. Onderweg zijn er plekjes waar je even kan rusten, er is een markt en er zijn toiletten aanwezig. Het startsein is om 11.00 uur, na afloop is er om 12.30 uur een gezamenlijke afsluiting. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd. 
 
Samen zijn we sterker dan de eetstoornis! Loop jij met ons mee? Wij verloten aanmeldingsbewijzen. Wil je kans maken op een aanmeldingsbewijs? Stuur een mailtje naar: communicatie@humanconcern.nl en vertel daarin waarom jij graag meeloopt.
 
Ik hoop je te zien aankomende 2 juni!
 
Heel veel liefs van Helene 
 
 • 8 reacties

Nieuwe ervaringsdeskundige Anne stelt zich voor!
Hoi allemaal,
 
Misschien hebben jullie haar al wel voorbij zien komen: Anne. Anne gaat het team van ervaringsdeskundigen op het forum versterken. Graag stelt zij zich aan jullie voor:
 
 
 
Wij zijn erg blij met haar komst en wensen haar heel veel succes! Heb je vragen aan Anne? Voel je vrij ze te stellen. 
 
Liefs van Helene 
 
 
  • Like
 • 3 reacties

Win 'Emma Wil Leven' het boek
Lieve allemaal,
 
We hebben een leuke actie: we mogen ‘Emma Wil Leven’ het boek verloten! Wil jij kans maken op dit boek? Laat hieronder in een reactie weten waarom jij graag dit boek wil lezen.
 
Liefs van Helene
 
 
  • Like
 • 16 reacties

Win kaarten voor 'Emma Wil Leven'
Hoi allemaal,
 
Voor de voorstelling van 'Emma Wil Leven' op zondag 10 februari in Den Haag mogen wij kaarten weggeven! De ontvangst is vanaf 14.30 uur in Theater De Nieuwe Regentes. Lijkt het jou leuk om hier bij te zijn? Stuur mij dan even een persoonlijk berichtje met daarin je voor- en achternaam en met hoeveel personen je de voorstelling wil bezoeken. 
 
Na afloop van de voorstelling kan je een bijeenkomst bij wonen waar een Ervaringsprofessional vertelt over haar ervaring met herstel, de visie en behandelmogelijkheden bij Human Concern.
 
Liefs van Helene 
 
 • 4 reacties

''Geluk zit in jezelf''
Lieve allemaal,
 
Afgelopen kerst werd er een heel mooi verhaal van onze ervaringswerker Asli Hoek gepubliceerd op onze website. Asli heeft jaren gestreden tegen een eetstoornis, vanaf haar achtste tot haar 21e. Zoals ze zelf zegt: ''De weg naar licht is lang geweest." 
Ondanks zij soms het gevoel heeft gehad dat het haar niet ging lukken, is ze er boven op gekomen. Haar inspirerende en krachtige verhaal lees je hier. 

Zoals Asli zegt: ''Hope, dream and believe!''
 
Liefs van Helene 
 
  • Like
 • 2 reacties

Open huis bij Human Concern Zwolle!
Heb jij een broer/zus/vriend(in)/kennis die in behandeling is bij Human Concern en wil jij graag meer weten over (de omgang met) eetstoornissen en de behandelingen van Human Concern? Kom dan langs bij ons open huis!<br style="background-color:#ebeced;color:#121516;font-size:41.181px;text-align:center;">  
  • Like
 • 0 reacties

Tips van diëtist Joke voor een goede start van het nieuwe jaar!
Heb jij goede voornemens wat betreft eten?🥨🥞🥗 Of laat jij 2019 op je afkomen? Een tip van Joke: "Geef de eetstoornis niet de kans zich te laten beïnvloeden door de extra aandacht en reclames die er zijn omtrent een gezonde leefstijl aan het begin van het jaar. Ga je eigen weg hierin en zoek daar steun bij als je dat nodig hebt!"👊🏻
 
Benieuwd naar alle tips voor je eetstoornis in het nieuwe jaar? Kijk op onze website: https://www.humanconcern.nl/nieuws/tips-van-dietist-joke-voor-een-goede-start-van-het-nieuwe-jaar 
  • Like
 • 19 reacties

'Emma wil leven' in het theater in samenwerking met HC!
Lieve allemaal, 
 
Vanuit Human Concern worden er vijf 'Emma wil leven' theatervoorstellingen georganiseerd, door heel Nederland! Heb je interesse? Bestel kaartjes via onze website: https://www.humanconcern.nl/nieuws/hc-kaartverkoop-emma-wil-leven-van-start 
 
Vanuit Human Concern worden op vijf verschillende locaties theatervoorstellingen georganiseerd in een unieke setting waarbij HC Ervaringsprofessionals en medewerkers aanwezig zijn. Tijdens de ontvangst en na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om de aanwezige Ervaringsprofessionals, cliënten en oud-cliënten vragen te stellen. Na afloop van de voorstelling is er ook de gelegenheid om een bijeenkomst bij te wonen waar een Ervaringsprofessional vertelt over haar ervaring met herstel, de visie en behandelmogelijkheden bij Human Concern.
 
Misschien vinden sommigen het wel leuk om elkaar na afloop te ontmoeten en om na te praten? 😚Ik ben ook aanwezig op een paar van deze voorstellingen, het lijkt me leuk om jullie daar te zien! 🤗
 
Liefs Inge 
  • Like
 • 28 reacties

Themabijeenkomsten 'Hoe overleef ik de feestdagen?'
Lieve allemaal,
 
op Instagram en Facebook heb ik het al aangekondigd: 
 
Laatst vroeg ik via Instagram of jullie in deze donkere maanden meer of minder last hebben van jullie eetstoornis. Ik kreeg veel reacties waaruit bleek dat jullie het lastiger vinden in deze periode en dit heeft onder andere te maken met de feestdagen, die vaak erg confronterend zijn! 🥀🍲🎅🏻🎄Daarom organiseren onze diëtisten en therapeuten weer ‘Hoe overleef ik de feestdagen’ themabijeenkomsten, exclusief voor cliënten van Human Concern. Je hebt als cliënt de mogelijkheid om tijdens deze bijeenkomsten zelf onderwerpen in te brengen (dit is natuurlijk niet verplicht). Kijk in de link in onze bio voor meer informatie en meld je aan via de locatie waar je in behandeling bent! 
 
Kijk op onze website: https://www.humanconcern.nl/nieuws/themabijeenkomsten-hoe-overleef-ik-de-feestdagen-2
 
Liefs, 
Inge 
 
 
  • Like
 • 8 reacties

Je eetstoornis in de herfst/winter
Lieve allemaal, 
 
Op Instagram vroeg ik gebruikers of zij in de herfst/winter meer of minder last hebben van hun eetstoornis. Ik kreeg behoorlijk wat reacties waaruit bleek dat veel mensen met een eetstoornis het lastiger vinden om hier mee om te gaan in de herfst en in de winter dan in de zomer. Hebben jullie hier ook last van? Sommige gebruikers gaven aan het in deze periode lastig te vinden dat er nu al allemaal lekkernijen in de winkels liggen voor sinterklaas en dat de aanloop naar de feestdagen erg moeilijk is vanwege de confrontatie met eten. Anderen gaven aan dat de donkere tijden zorgen voor een somber en eenzaam gevoel. 
 
Misschien kunnen we elkaar helpen door er hier over te praten, of elkaar tips te geven. ☺️ Ik ben benieuw hoe jullie hier over denken!
 
liefs, 
Inge 
 • 74 reacties

Tips van diëtist Joke over vegetarische/veganistische voeding in combinatie met een eetstoornis
Lieve forumleden, 
 
Vegetarisch en veganistisch eten wordt steeds populairder. 🥦🥥🍋Hoe sta jij hierin, en in hoeverre speelt je eetstoornis een rol bij deze keuze? Onze diëtist Joke zet een aantal tips op een rijtje voor als je wilt overstappen naar een vegetarisch of zelfs veganistisch eetpatroon.🥗We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. Lees het artikel op de website: https://www.humanconcern.nl/nieuws/tips-van-dietist-joke-over-vegetarischeveganistische-voeding-in-combinatie-met-een-eetstoornis
 
Veel leesplezier!
 
Groetjes, 
Inge
  • Like
 • 6 reacties

Je hoeft geen jong meisje te zijn om een eetstoornis te hebben. Lees het herstelverhaal van Sil (42 jaar)!
Lieve forumgebruikers, 
 
Er staat weer een mooi herstelverhaal online op onze website, van Sil (42 jaar). Sil vindt het erg spannend om haar verhaal te delen, altijd leuk om te horen wat anderen van haar verhaal vinden: https://www.humanconcern.nl/ervaringen/persoonlijke-verhalen/ik-een-eetstoornis-nee-toch-ik-was-immers-geen-jonge-meid-1
 
Ik vind het altijd heel erg dapper als oud-cliënten hun verhaal met ons willen delen. Ik ben benieuwd naar jullie mening! 🤗
 
Veel liefs, 
Inge 
 • 3 reacties

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.