Spring naar bijdragen

Controle niet los kunnen laten


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik merk dat ik over tijd steeds meer moeite heb met het los laten van de controle. Hierbij bedoel ik voornamelijk dat ik me niet meer kan verliezen in een goed boek of een andere hobby.

Dit is echt iets van de afgelopen tijd. Het is niet altijd zo geweest.

 

Is dit herkenbaar bij jullie? Is dit iets typisch voor ES?

 

Lieve groetjes,

Indra 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zeker herkenbaar, als je gedachten grotendeels beheerst worden door je eetstoornis! Vermijd je die hobby's nu, of probeer je het wel steeds weer?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik blijf stug door gaan! 😆 Maar ik kan er meestal niet langer dan een uurtje aan zitten. Soms korter. Ik doe graag aan muziek en het brengt me veel blijdschap, dus wil ik het zeker niet droppen!

Ik ben ook bezig met een cursus en daar loop ik nu helaas wel verder vast, want daar moet ik eigenlijk meer tijd in stoppen dan dat lukt... 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er kunnen meerdere factoren meespelen. Ten eerste puur fysiek: alles werkt minder goed als je te weinig eet of veel rommelt (wel eten maar compenseren, bv) met eten. Je hersenen krijgen minder voedingsstoffen, wat o.a. je concentratie beïnvloedt. Ten tweede kunnen je gedachten zodanig door eten, gewicht e.d. beheerst worden dat er weinig ruimte is voor iets anders. Toen ik restrictte, dacht ik bijna heel de dag aan eten, aan het volgende moment dat ik weer iets "mocht" eten en na verloop van tijd ook vaak tweestrijd of ik wel of geen eetbui zou krijgen. Ik heb niet helder wat voor es jij precies hebt, maar mss herken je dit deels. Dus de beste tip is werken aan je herstel, maar dat is ook meteen de slechtste tip omdat je herstel natuurlijk niet 1,2,3 voor elkaar krijgt.

 

Het hielp mij overigens wel om dingen, voor zover dat gaat, buitenshuis te doen. Buitenshuis werkte het sneller als afleiding, even mijn zinnen verzetten. Thuis lukte dat veel minder goed.

 

Mss zijn er in hoe je tegenover je activiteiten staat ook wel mogelijkheden om belemmerende gedachtegangen om te buigen richting helpende gedachten. Sws denk ik dat je de lat een stuk lager mag leggen! Een uurtje bezig zijn met iets, is hartstikke goed. Wat gebeurt er mbt je cursus waardoor je er niet aan begint of iig er minder tijd in steekt dan "moet"? (Van wie moet dat overigens?) Wat was je motivatie om er uberhaupt mee te beginnen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.