Spring naar bijdragen
AnnaP

Germaine kampte 28 jaar met een eetstoornis

Aanbevolen berichten

AnnaP

Germaine kampte 28 jaar met een eetstoornis: “Ik ben nu mezelf en dat is mooier dan ik ooit had durven dromen”

ik-mag-nu-mezelf-zijn-en-dat-is-goed-gen


Dankzij de komst van haar tweeling kon ze niet anders dan dieper in de spiegel kijken: verder dan alleen het fysieke plaatje waar volgens haar van alles aan mankeerde. Van overleven ging ze na 28 jaar naar leven. Voluit! Met pieken en dalen die ze verwelkomt vanuit het besef: zo ben ik. De kort- klinische boost-behandeling Be-LeeF! van Human Concern vormde voor Germaine (43) een belangrijke omslag. Daar in Portugal zei ze tegen haar groep: “Als ik hersteld ben van mijn eetstoornis, vraag ik mijn vriend ten huwelijk.” En zo geschiedde op de dag van haar laatste behandeling in aanwezigheid van hun drie kinderen.

“De eetstoornis sloop mijn leven binnen rond m’n 15e. Ik sportte veel, raakte geblesseerd en deed eindexamen: mijn lijf veranderde, mijn school veranderde, mijn vriendengroep veranderde. Alles stond op losse schroeven: een recept voor chaos in mijn hoofd. Ik voelde me steevast te dik en stopte dan met eten. Maar lang hield ik dit niet vol. Met de eetbuien kwam ook het grote schuldgevoel en het compenseren door overmatig te bewegen. Ik voelde me geregeld somber en wankel. M’n moeder was heel bezorgd om mij. Op mijn beurt was ik heel bang om de familie tot last te zijn. Ik ‘versleet’ de ene studie na de andere en vond pas jaren later met Sociaal Pedagogisch Werk een opleiding die bij mij paste.”

Hardlopen en wegrennen
“Op mijn 20e zocht ik voor het eerst hulp: ik nam deel aan een praatgroep voor mensen met een eetstoornis. In de jaren erna heb ik meerdere behandelingen gevolgd, waaronder ook bij een specialistische instelling voor eetstoornissen. Mijn wiebelhoofd kreeg ondertussen een naam: ADHD. Ik leerde van elke behandeling iets, maar zette nergens grote stappen naar herstel. Nu weet ik dat dit komt doordat de focus alleen op eten lag en niet op de oorzaak van de eetstoornis. Ook praatte ik mijn therapeuten naar de mond. Dit deed ik niet expres, maar dit ontstond uit mijn behoefte om anderen blij te maken. Daarbij was ik er zelf nog niet aan toe de eetstoornis los te laten.”

 

 

Lees haar verhaal op onze website.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.