Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Amber85

Hallo iedereen, 

 

Bedankt voor dit forum, ik heb me zojuist aangemeld en zal me kort voorstellen. Ik ben in de dertig, ben Nederlands maar woon en werk in het buitenland. Al heel lang heb ik zelf geprobeerd mijn eetgedrag zelf onder controle te houden, wat soms lukte, meestal niet en nu heb ik er veel last van. Daarom wil ik dit nu veranderen. In het buitenland heb ik geen passende hulp kunnen vinden vandaar dat ik het nu zoek onder mede-Nederlanders.

 

Ik ben daarom erg geinteresseerd in wat jullie helpt/heeft geholpen of kennen/aanraden wat ook geschikt is voor iemand zonder Nederlandse zorgverzekering.

 

Kennen jullie bijvoorbeeld een retreat/rebooth/sport/juice/raw vegan vakantie of andere plek die hulp biedt met het resetten van gewoonten/eetgedrag.

 

Alvast heel erg bedankt. Ik zoek iets om zsm te doen, vanwege de urgentie. Alvast bedankt voor jullie hulp en begrip. Fijne dagen.

 

Liefs, Amber

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
flowi

Hoi Amber, welkom op IOVM..

 

Geen tips of advies van mijn kant maar wilde wel even zeggen dat ik het knap en dapper vind dat je op deze manier hulp zoekt en mogelijk kan het forum je ook ondersteunen.

 

Ik hoop (en denk) dat er nog wel reacties gaan komen die antwoord geven op je vraag of vragen..

 

Namens mij nu slechts een “warm” en gemeend welkom! 

 

Grtz floris 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Jessie

Hoi Amber,

 

Zelf heb ik geen ervaring met het soort plekken dat je noemt, maar ik weet wel dat er bv allerlei yoga-retreats zijn waar vegetarische of veganistische maaltijden bij inbegrepen zijn.

 

Hoe ziet jouw eetstoornis eruit?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Amber85

Bedankt Floris en Jessie voor jullie reacties.

 

Ik dacht ik probeer het maar gewoon opnieuw, de laatste keer dat ik hulp zocht, hielp helaas niet. Misschien wel zelfs averechts omdat daar werd gezegd dat een eetstoornis een ongeneeslijke ziekte is. Niet echt motiverend toch?

 

Via wat zoeken op internet kwam ik Human Concern tegen en het Portugal programma Be.Leef maar helaas nemen ze alleen clienten met een Nederlandse zorg verzekering aan. Dus ik ben nu op zoek naar een dergelijke oplossing. Dus als iemand iets weet, heel graag!

 

Wat denken jullie van hypnotherapy? Of hypnose? Virtuele maagband? Daarmee geef ik misschien al aan waar ik mee kampt op het moment en dat is overeten, teveel en stiekem eten etc. De boulimia heb ik onder controle maar het teveel eten aspect ervan niet. Wat hielp jullie? Of raden jullie aan? Bedankt

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Marjolein

Welkom op het forum Amber!

 

Be-LeeF! is ook niet iets wat zomaar even zo snel mogelijk kan. Het is onderdeel van een gehele behandeling, je kunt niet direct ff een maandje weg en dan is het ook zeker niet klaar. 

 

Ik vind het wel naar om te horen dat je bij jouw laatste behandeling hebt gehoord dat  het niet mogelijk is om van een eetstoornis te genezen. Ik herken het probleem en dat is zeker niet motiverend! Maar goed dat je de motivatie nog wél voelt! Hier op het forum zijn er veel voorbeelden dat het zeker mogelijk is, ik heb onder andere van forumleden en van Human Concern geleerd/gezien dat het bijvoorbeeld ook niet uitmaakt hoe oud je bent en hoe lang je een eetstoornis hebt! Herstel is altijd mogelijk. 

 

Ik heb geen ervaringen met de behandelingen die jij noemt dus ik kan je hierin ook geen tips geven, sorry. Misschien hebben anderen wel ervaring hiermee gehad?

 

Waar woon je eigenlijk? Als je dat wilt vertellen hoor :) 

 

Het lijkt me wel belangrijk om iets te kiezen wat je helpt tot de kern te komen... Ik denk niet dat een “vakantie” kan leiden tot herstel van een eetstoornis zolang je niet tot de kern en tot jezelf komt/bent gekomen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Jessie
11 minuten geleden zei Marjolein:

Het lijkt me wel belangrijk om iets te kiezen wat je helpt tot de kern te komen... Ik denk niet dat een “vakantie” kan leiden tot herstel van een eetstoornis zolang je niet tot de kern en tot jezelf komt/bent gekomen. 

Hier ben ik het helemaal mee eens. Je richten op het 'resetten' van je eetgedrag is puur symptoombestrijding. Je zet dat verstoorde eetgedrag niet zomaar 'toevallig' in omdat je niet weet wat een gezond eetpatroon is, of zo. Er liggen diepere problemen aan ten grondslag, vaak een combinatie van ervaringen in je verleden en bepaalde karaktertrekken. De onderliggende issues moeten aangepakt worden. Dat is mijn eigen ervaring althans. Toen ik verderkwam in het dealen met mijn verleden werd het ook steeds 'makkelijker' om normaal te eten en een normaal gewicht te bereiken. Makkelijker tussen aanhalingstekens, want het werd heus niet direct easy-peasy maar waar het voorheen volstrekt ondenkbaar was, lukte het toen toch.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Elske

Ik sluit me aan bij @Marjolein en @Jessie. Herstel van een eetstoornis is mogelijk, dat geloof ik oprecht. Maar met alleen een focus op het eten en 'reset' op dat vlak, ga je er waarschijnlijk niet komen. Ik heb zelf momenteel ook voornamelijk last van eetbuien en die hebben bij mij te maken met depressie, het niet uiten van emoties, over mijn grenzen gaan en een gevoel van eenzaamheid. Ik leer steeds beter hoe ik daar mee om kan gaan, maar het is een lange weg geweest (en nog steeds). Ik denk dat het niet voor niks is dat je al lange tijd worstelt met eten en ik hoop dat je passende hulp vindt. Ik kan je eventueel een aantal boeken aanraden, die mij veel inzicht hebben gegeven. Laat me maar weten als je daar behoefte aan hebt. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Nikki208

Wat erg dat een behandelaar je gezegd heeft dat een eetstoornis een ongeneeslijke ziekte is! Niet waar dus.
 
Hardnekkig, dat wel ja. En nogal een sneaky aandoening, als je het mij vraagt. 
Je denkt namelijk dat het probleem in je eten zit, maar dat is hoe je probleem zich uit. 

Ik ben o.a. om m’n eetpatroon in gareel te krijgen kungfu gaan trainen in China (geen behandeling, wel vega maaltijden), hardstikke leuk en ik heb 4 hele woorden chinees geleerd maar van die Chinese berg af wachtte thuis gewoon weer hetzelfde werk, dezelfde mensen en dezelfde dingen waar ik tegen aan liep en niet mee wist om te gaan.

Het is juist in je eigen omgeving waar je dingen moet gaan veranderen. Of accepteren.

 

Bewust bewegen, yoga, mindfulness kan zeker ondersteunend zijn. Het helpt je harmonieuzer met jezelf om te gaan, bewust te worden van je gedachtes en gevoelens en weer je lichaam te voelen.
Als ik je verhaal goed begrijp wil je echt in actie komen, gericht iets doen. En in je eigen tempo. 
Een goed zelfhulpboek kan een goede diy handleiding zijn. Ben benieuwd wat @Elske je aanraadt! Een boek mist natuurlijk interactie en feedback, dat kan je denk ik hier vinden :) 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
IV93

Je kunt ISA-Power proberen. Zij kunnen je ook na het weekendtraject wat ze bieden blijven coachen via online skype sessies.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Amber85

Bedankt @IV93 !! Ik heb morgen gelijk een telefonische afspraak met Isa Power. 

 

Beste allemaal, bedankt voor jullie reacties en het delen van jullie ervaringen, @Marjolein @Jessie ik ben inderdaad op zoek naar een lange termijn oplossing die ik vanuit het buitenland kan doen (Ik woon in Europa, vlakbij dus maar niet meer in NL :) ). Alle korte termijn oplossingen heb ik allemaal wel eens geprobeerd en zonder langdurig resultaat helaas. Vanmiddag heb ik een sessie met een hypnotherapeut (trauma verwerking en opbouwen zelfvertrouwen). Ik hoop dat ik snel resultaat merk omdat mijn huwelijk en carrière serieus op het spel staan. Dat is een van de redenen om iets te zoeken dat niet thuis was, niet vluchten dus maar het is voor mijn man heel erg zwaar om hier mee om te gaan en . Even kijken wat er gebeurd morgen met IsaPow, ze hebben blijkbaar ook boost programma's in NL van twee weken. Heeft iemand hier ervaring mee? Welke organisaties als deze kennen jullie nog meer? Bureau JIJ en Puur heb ik ook benaderd maar die wisten niks voor onverzekerden.

 

@Nikki208Bedankt voor je reactie:) Klinkt wel als een hele gave ervaring :) Dankje voor de tips, sneaky is het zeker... Yoga, meditatie en mindfulness (training van 8 weken), bodyscan etc. heb ik geprobeerd maar heeft helaas geen lange termijn effect bij mij gehad. Ben bang dat de destructieve gewoontes er te ver zijn ingesleten. Sinds ik op zoek ben naar een oplossing zijn ze alleen maar erger geworden. Mijn man is lang begripvol geweest maar voelt zich nu moedeloos en weet niet hoe hij nog kan helpen.  

 

Hoe gaan jullie partners ermee om? Tips voor mijn man?

 

@Elske Bedankt voor het aanbod, hoor graag welke boeken jou hebben geholpen :) 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Elske

@Amber85 Van Geneen Roth waren voor mij 'Breaking free from emotional eating' en 'When food is love' heel waardevol qua inzicht in de onderliggende redenen voor mijn eetstoornis. Meer praktisch is 'Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia' van Charlie Paludanus (allemaal te vinden op bol.com). 

 
Tips voor je man heb ik niet echt. Misschien is goed om te kijken wat jij nodig hebt van je man. Hij kan dit niet voor je oplossen, maar op welke manier wil je graag dat hij je steunt?

 

Veel succes met het vinden van de juiste hulp! Het is soms al een hele zoektocht als je gewoon in Nederland woont.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Nikki208

Bijlage 3.pdf

 

Hoi @Amber85! Pfoe, het lijkt me wel nog een extra last, als je zo sterk het gevoel hebt dat je relatie afhangt van je herstel. 

Heb een bijlage van het (vond ik erg prettige) hulpboek (met de weinig creatieve titel :P) Eetstoornissen van Boom toegevoegd met tips voor de omgeving, misschien heb je hier wat aan.

Mijn vriend vond het moeilijk en zwaar om het over m'n geworstel met die eetstoornis te hebben, het hielp ons toen hij dat uitsprak en ik het er minder over had. Als het dan echt niet ging zei ik alleen dat het even niet zo goed gaat (punt) en gingen we er even samen uit, naar het strand of bos. Misschien vindt Oprah het te weinig communicatie, maar zo kreeg hij lucht, en ik steun. :) 

Heb je het met je man erover gehad wat hij nodig heeft tijdens jouw werken-aan-herstel-proces? 

 

Veel succes! Ben benieuwd hoe het gaat met ISA-power!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Amber85

Bedankt voor jullie tips en het boekje @Nikki208 @Elske Ik heb mijn man al voordat we samen waren in vertrouwen genomen over mijn boulimia. Heb m zelfs afgeraden iets met me te beginnen maar hij heeft altijd gedacht dat de oorzaak was dat ik ongelukkig was en hij me wel gelukkig kan maken. Nu al die jaren de boulimia weer opspeelt ziet hij dat als falen en dat hij me dus niet gelukkig kan maken. Ik heb hem dit nooit gevraagd, ik ben zelf altijd op zoek gegaan naar coachingstrajecten, ander werk, gezondere levenstijl etc en dat heeft zeker wel jaren geholpen, hij heeft me laten voelen en zien wat het is om gelukkig te zijn en geen leegte of onrust meer te voelen door samen veel over vanalles te praten. Maar het laatste jaar heb ik gemerkt dat het steeds meer moeite koste om de gezonde copingsmechanismen vol te houden zoals bijvoorbeeld sporten vanwege een blessure. Een mindfulness traject had ook niet het gewenste resultaat. Hij wil graag van alles op de hoogte zijn en schrikt als er dan eten mist en wordt daar moedeloos van. Ik besef ook dat er dus nu een oplossing moet komen. Het is alleen lastig te bepalen welke dan omdat ik het gevoel heb al zoveel aan zelfontwikkeling te hebben gedaan; Byron Katie, congnitieve gedrags therapie, (loopbaan) coaching, yoga, mindfulness etc. Ik ben een beetje lost wat ik het beste kan doen aan zelfontwikkeling, sport en eten. In het verleden voelde ik me altijd wel sterker als ik regelmatig sportte en gezond. Maargoed ik hoop dat een traject volgen bij Isa Power ervoor zorgt dat ik geen terugval meer zal hebben. 

 

Sorry hele stortvloed, ik kan er met niemand over praten; vriendinnen die ik in vertrouwen heb genomen hebben zelf een eetprobleem of zeggen dat er niks aan de hand is en ik meer kan aankomen/ dat je al de extra kilo's niet ziet. (gaat het ook niet om:() en mn man doe ik er verdriet mee. Andere mensen zoals therapeuten hebben er natuurlijk belang bij hebben dat je in therapie gaat. 

 

Isa Power heeft me nu een op maat Boost programma van 5 dagen aangeboden, heeft iemand daar ervaringen mee?

 

De brain recursive therapy (BWRT) was een hele interessante ervaring. gaat over nieuwe patronen in de hersenen aanmaken. Helaas heb ik nu een terugval :( en ben alleen thuis en heb heel veel voor mijn werk op te leveren...

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Mamalou

@Amber85 wat een zoektocht ben je bezig op zoek naar wat eigenlijk, dat mis ik een beetje in je verhaal.

Als ik je zo lees voelt het voor mij allemaal als oplossingen die buiten jezelf staan, zoals gezonde copingsmechanismen volhouden, verandert er dan in jou ook iets in je gevoel of zit het allemaal in je gedachten wat je jezelf dan oplegt en vervolgens niet vol kunt houden.

Zelfontwikkeling is dat kennis die je toepast of echte verandering in jezelf waardoor het blijvend is.

Je doet zo goed je best, zo jammer dat het dan zo weinig resultaat geeft en ook zo frustrerend, misschien is gewoon dichter bij jezelf blijven; wat heb JIJ echt nodig? 

Wat voel ik, voel ik emotie's, voel ik mijn lijf, wie ben ik, wat zijn mijn echte wensen en behoeftes, voel ik mij verbonden...met mijzelf, met mijn vriend, zet ik mijzelf op de eerste plaats?

Deze antwoorden vind je pas als je niet meer buiten jezelf zoekt of in je hoofd blijft zitten en dan kan elke therapie of wat dan ook werken, wat maar bij je past en aan sluit.

En als je vriend moedeloos wordt van jouw wel of niet eten is dat zijn moedeloosheid, die jij niet op hoeft te lossen door wel of niet te eten, te voldoen aan...

Een partner die moedeloos wordt als het niet lukt klinkt niet echt steunend, het komt op mij over dat de rollen dan omgedraaid worden, jij moet hem steunen door maar te gaan eten en jij jezelf wegcijfert terwijl jij de steun vraagt van je partner. 

Zolang je blijft voldoen aan wat je denkt dat anderen van je verwachten, blijf je jezelf wegcijferen en vervul je niet je eigen behoeften en blijf je zoekende.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Nikki208

Hoi @Amber85, hoe gaat het nu met je?

Het klinkt alsof je man meer verantwoordelijkheid voelt dan hij heeft, ook al heb je hem dat nooit gevraagd. Ben het eens met @Mamalou dat dat zachtgezegd niet steunend werkt. Hij is geen hulpverlener met een eetstoornis-specialisatie (toch?), maar je partner! Misschien kunnen jullie samen zoeken naar een vorm van steun waar jullie je beiden prettig bij voelen. 
Heb je al besloten of je het Boost programma gaat doen?

Kan je, als je werk je nu extra/teveel druk oplevert, met je leidinggevende bespreken om het even wat rustiger aan te doen om je op je herstel te kunnen focussen? 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.