Spring naar bijdragen
Roza

Therapie

Aanbevolen berichten

Roza

Hoi allemaal,

 

Vorige week vrijdag heb ik mijn intake gehad bij een instelling gericht op eetstoornissen.

Hier was ik met spoed aangemeld door mijn huisarts omdat ik in korte tijd erg veel afgevallen was en ook blijf afvallen en eigenlijk niets durf te veranderen aan mijn eetgewoontes omdat ik bang ben aan te komen. 

Maar nu is het nog maar de vraag of ik er aan genomen wordt omdat mijn BMI nog gezond is en ze denken dat er bij mij in de buurt vast ook passende hulp is. Ze gaan met mij opzoek naar een alternatief, wat ik op zich erg op prijs stel.

Daarnaast is het ook nog is zo dat ze in behandeling je familie er graag bij betrekken dus ik alle moed verzameld om het aan mijn moeder te vertellen (ik vertel nooit iets wat diep zit). Nu is t wel goed dat zij t weet, maar door werk en geen auto zou het haar al eigenlijk niet lukken mee te gaan. Mijn vriendin wil wel een aantal x mee, maar na een relatie van 7 maanden vindt de instelling dat te kort om een volledig beeld van mij en vroegere situatie te krijgen. 

 

Ik vind het zo rottig dat ik nu niet goed weet waar ik aan toe ben en zeker al moet ik weer naar een nieuwe plek zal er weer een ruime wachttijd over heen gaan:(. 

 

Herkennen jullie trouwens ook dat je niet goed weet wat de oorzaak is van je eetstoornis?

Ik moest dit aangeven tijdens mijn intake en kon wel wat mogelijke oorzaken bedenken, maar of dat echt in verband staat met mijn eetstoornis weet ik niet.

 

Dit alles wilde ik graag even kwijt.

 

Groetjes, Roza.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Jessie

@Roza hopelijk kijken ze verder dan alleen je (nu nog) gezonde gewicht. Een instantie die dichterbij is, is natuurlijk wel praktisch prettig. Hopelijk krijg je snel meer duidelijkheid!

 

En ik hoop dat je moeder zich wat flexibeler opstelt mocht het toch nodig zijn dat er gereisd moet worden. Je systeem bij de behandeling betrekken is ontzettend waardevol! Superdapper van jou dat je haar uberhaupt wat meer verteld hebt over hoe het met je gaat! En fijn dat je vriendin sowieso wel bereid is om mee te gaan. Maar ik snap dat dat idd anders is dan iemand die jou al je hele leven kent.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Roza

@JessieToen de huisarts voor mij hulp ging zoeken heeft hij 4 instanties in de buurt gebeld, maar deze konden mij geen hulp bieden omdat ik in korte tijd teveel was afgevallen. (Zij waren niet gespecialiseerd genoeg). 

Mocht ik nu nieuwe hulp krijgen wordt het waarschijnlijk een alternatief en geen gespecialiseerde instelling. Wat ik ergens wel jammer vindt want het lijkt me wel nodig. Maargoed als ik er niet aangenomen wordt hebben ze beloofd voor mij opzoek te gaan naar dat alternatief zodat ik het niet zelf hoef te doen. Dus een beetje vertrouwen dat ze iets geschikts uitkiezen moet ik wel hebben.

 

Thanks voor je complimenten, Jessie! 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
PeggyV

Jeetje, wat een onzekerheid! Ik vind het heel knap hoe je ermee omgaat 👍🏼

 

Ik ben het eens met wat @Jessie zegt met betrekking tot de systeemtherapie. Alhoewel ik er zelf voor gekozen heb dit niet te doen omdat mijn moeder er alsmaar ‘problemen’ in zag, ook al zei ze steeds bereid te zijn alles te doen om me te helpen. Het kan dus zeker zonder en ik vind het persoonlijk heel belangrijk dat dat gezegd wordt omdat dit voor iedereen en iedere situatie anders is. Dat het voorkeur heeft begrijp ik heel erg goed, maar naar mijn insziens is het geen moet om te kunnen herstellen (ik ben er zelf ook nog niet maar wel al een heel eind op weg).

 

Heel veel succes met je verdere stappen. Ik ben heel benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. Als je één ding maar niet vergeet: herstellen van een eetstoornis is mogelijk. En dat geeft hoop 🌷

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Roza

Dankjewel Peggy!

 

Dat is goed om te horen, dan kan ik dit punt aandragen tijdens een gesprek bij de instelling.

 

Dankje, ik zal proberen het forum op de hoogte te houden.  

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Roza

Ik ben afgewezen bij de instantie waar ik mogelijk heen zou gaan. Nu ga ik naar een andere waarbij de huisarts het aanmeldingsproces en wachttijd gaat proberen te versnellen. Ik kan er eigenlijk wel zeker van zijn dat ik hier wel aangenomen wordt. Dus dat is wel fijn. Bij deze instantie krijg ik waarschijnlijk dagbehandeling wat me heel intensief lijkt, maar ook wel goed. Alleen ik ben pas terug afgestudeerd en al druk aan het solliciteren, maarja straks heb ik misschien helemaal geen tijd om te werken. (2/4 dagen per week behandeling) Merk dat ik dit wel moeilijk vindt en tuurlijk is herstel misschien belangrijker. Maar ik wil ook gewoon graag werken en wat opbouwen en op dit moment geeft het mij veel onrust omdat ik nu niet goed weet of ik kan gaan werken of niet.

 

Ook krijg ik in de wachttijd een VIE diëtist of gewone diëtist. Een VIE diëtist zou het beste zijn omdat zij mensen begeleiden met eetstoornissen. Mijn huisarts kende het niet maar ging het voor me uitzoeken. Iemand hier ervaring mee? 

 

Dit wilde ik nog even kwijt

 

Groetjes, Roza. 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Hope12

Hi Roza,

 

Fijn om te horen dat er nu wel een instantie gevonden is die jou waarschijnlijk kan gaan helpen! Ik denk dat het goed is dat je eigenlijk ook graag wilt werken, maar ik denk ook dat je gezondheid voor moet gaan! Anders ben je straks van alles aan het opbouwen, maar werk je niet aan je eetstoornis. Die eetstoornis gaat niet vanzelf weg en het zal steeds moeilijker worden om die keuze voor herstel te gaan maken. Misschien is dit juist wel het goede moment, aangezien je studie is afgerond en je nog niet vast zit aan een baan. Misschien kan de wens om te gaan werken juist ook een goede motivatie zijn om te werken aan herstel. 

 

Uhm ik weet niet of ik ervaring heb met een VIE diëtiste? Haha. Dat is gewoon een diëtiste die mensen begeleid met een eetstoornis? Of is er nog iets anders waardoor je VIE diëtiste bent? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Jessie

Fijn dat je waarschijnlijk snel elders terecht kan! Ik snap het dubbele omtrent kiezen voor herstel of gaan werken. Ik denk maar zo: als je niet aan je herstel gaat werken, kun je straks ook niet meer werken. Een dagbehandeling zou je eventueel nog kunnen combineren met een parttime functie, maar onderschat niet wat een behandeling van je vergt. Naast therapie is rusttijd waarin alles een beetje kan landen ook zeer welkom.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Roza

@Hope12 @Jessie

 

Daar heb jullie zeker gelijk in dat behandeling belangrijker is, maar wat zeg ik tegen mijn onwetende omgeving al heb ik over een tijdje nog steeds geen baan en wat als ik nu uitgenodigd wordt op sollicitatie gesprek.

 

@Hope12 Als je het niet kent heb je er waarschijnlijk geen ervaring mee, haha. Niet dat ik weet.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Maartje
23 minuten geleden zei Roza:

 

 

Daar heb jullie zeker gelijk in dat behandeling belangrijker is, maar wat zeg ik tegen mijn onwetende omgeving al heb ik over een tijdje nog steeds geen baan en wat als ik nu uitgenodigd wordt op sollicitatie gesprek.

 

Wat goed dat je hulp gezocht hebt!

Ik snap je bovenstaande vragen maar jouw gezondheid gaat voor! Zelf heb ik jaren en jaren gewerkt en gestudeerd met een es maar dat is enerzijds fijn maar anderzijds ook een valkuil. Daarnaast is het misschien goed dit ook af te stemmen met je behandelaars. Mogelijk kun je nog wel iets doen naast de therapie. Ik snap je zorgen hierover maar het lijkt me goed om dit ook te bespreken.

M.b.t. je omgeving, zou je het tzt willen vertellen? Het is geen schande! Integendeel het is superdapper dat je hulp zoekt!

Sterkte!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Roza

@Maartje 

 

Dankjewel.

 

Het lastige daarin is dat ik aan het solliciteren was gegaan omdat ik dacht dat ik 1 dag in de week behandeling zou krijgen. (Maar dit wordt dus 2 tot 4x). Ook heb ik nog geen contact gehad met de instantie waardoor ik niet heb kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Tevens ben ik uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek zag ik net in mijn e-mail (baan, 16 tot 32u). Nu weet ik zo niet goed of ik het gesprek aan moet gaan.

 

Er weten 3 mensen in mijn omgeving van mn es af verder wil/durf ik het niet kwijt aan mensen.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Tasha

Ha Roza,

Ik begrijp jouw dilemma zo goed! Ik heb dit zelf ook gehad, 10 jaar geleden. Ik werkte, was op zoek naar een andere baan en had anorexia. Geen gelukkige combi... Ik heb ambulante therapie gehad, zat op het randje van opname maar heb mezelf geen dag ziek gemeld op mijn werk. Ik ging op sollicitatiegesprek terwijl ik zwaar ondergewicht had, het leek hierdoor wel alsof ik twee gescheiden levens leefde en ik heb hier nog altijd spijt van. Ik denk dat ik mezelf meer goed had gedaan als ik me alleen maar gefocust had op herstel. Ik denk dat ik er niet uit gehaald heb wat er in zat en misschien heeft dat er ook mee te maken dat ik nu kamp met een terugval. 

Is het een optie om wel vol voor herstel te gaan zonder dat je mensen specifiek verteld dat het om een ES gaat? Je kan toch zeggen dat je hulp nodig hebt omdat het niet zo goed met je gaat? 

Sterkte 💮

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Roza

@Tasha 

 

Dat begrijp ik, maar ik wil ook zo graag wat opbouwen in mijn leven. Tevens is het ook gewoon van belang dat ik geld verdien. Gelukkig heb ik wel een klein baantje.

 

Ja dat zou ik kunnen vertellen, maar heb ze juist pas terug verteld dat ik een vriendin heb, waardoor ik het gek vindt te vertellen dat het ook niet helemaal goed met me gaat. Ik zit voor mn idee ook gewoon lekker in mn vel op die eetstoornis na en ik denk dat als ik zeg dat het niet zo goed met me gaat ze meer willen weten. 

 

Nu heb ik bedacht met mijn vriendin zodra ik contact heb met de instantie te vragen voor welke dagen de behandelingen gelden zo ook bij de diëtist zodat ik gerichter werk kan gaan zoeken. Vindt het nu wel echt balen om mijn sollicitatie gesprek af te zeggen, maar dit is wel verstandiger. 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Jessie
31 minuten geleden zei Roza:

Ik zit voor mn idee ook gewoon lekker in mn vel op die eetstoornis na

Hoe verenig je lekker in je vel zitten met het hebben van een eetstoornis? Wat houdt lekker in je vel zitten voor jou in als het samen kan gaan met de wens om niet goed voor jezelf te zorgen en om onverantwoord af te willen vallen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Roza

@Jessie ik heb een prachtige vriendin waar ik super gelukkig mee ben. Ik heb een goed ritme en vermaak me iedere dag. Ook heb ik zin in de dag wanneer ik opsta. 

 

Het lager zien worden van de cijfers op de weegschaal geeft mij een blij gevoel waardoor het afvallen mij dat dus ook geeft. Dit zijn wel maar korte geluks momenten en zeker omdat mn vriendin zich erge zorgen maakt wil ik dit niet meer. 

 

Maarja, naar mijn idee kan lekker in je vel en een eetstoornis wel samen gaan. Dan zou ik eerder zeggen dat ik deels niet lekker in mijn vel zit.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.