Spring naar bijdragen

Je eetstoornis in de herfst/winter


IngeRvT
 Share

Aanbevolen berichten

 • Administrator

Lieve allemaal, 

 

Op Instagram vroeg ik gebruikers of zij in de herfst/winter meer of minder last hebben van hun eetstoornis. Ik kreeg behoorlijk wat reacties waaruit bleek dat veel mensen met een eetstoornis het lastiger vinden om hier mee om te gaan in de herfst en in de winter dan in de zomer. Hebben jullie hier ook last van? Sommige gebruikers gaven aan het in deze periode lastig te vinden dat er nu al allemaal lekkernijen in de winkels liggen voor sinterklaas en dat de aanloop naar de feestdagen erg moeilijk is vanwege de confrontatie met eten. Anderen gaven aan dat de donkere tijden zorgen voor een somber en eenzaam gevoel. 

 

Misschien kunnen we elkaar helpen door er hier over te praten, of elkaar tips te geven. ☺️ Ik ben benieuw hoe jullie hier over denken!

 

liefs, 

Inge 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar. .

Het grauwe weer heeft sowieso een negatieve werking op mijn stemming. En de kou buiten vind ik naar en doet me naar binnen trekken. De 'feest'dagen...

Ik wou dat het voorbij was.. 1 januari.. dat we weer naar de lente gaan.

Ik raak niet echt getriggerd door de lekkernijen die in de winkel liggen, maar gebruik ze wel in een eetbui. Soms zijn het hele goedkope of afgeprijsde artikelen.

Ik zie erg op tegen de momenten dat er samen gegeten gaat worden. 

Wat me deze periode helpt zijn lichtjes en kaarsjes. Lekkere warme grote truien en joggingbroeken. Een boek en wat knutselspullen :-)

 

 • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel herkenbaar. Vooral de donkere dagen en de kou. Het buiten sporten wordt is een stuk minder. De lekkernijen in de winkel  kan ik wel mee omgaan alleen tijdens moeilijke momenten gaat dat weleens fout en gaat alles erin wat ik niet wil.

ik sla het liefste de maanden november t/m maart over maar dat gaat helaas niet. Mezelf opsluiten met de gordijnen dicht en onder mijn fleecedeken helpt wel maar geeft me nog meer een eenzaam gevoel dan in de zomer. Nee, dit is niet mijn leukste tijd van het jaar.

 • Sad 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

40 minuten geleden zei PeggyV:

Hee Inge!

 

Heel goed dat je dit topic hebt geopend. Zelf had ik in de winter ook meer last van mijn eetstoornis. De lekkernijen van de feestdagen en de sombere stemming door het donkere weer speelden daar zeker in rol in, maar ook de kou zorgde voor grote paniek.

 

Vorige week zei ik nog tegen mijn moeder dat dit een speciale Kerst zou worden. Toen ze vroeg waarom antwoorde ik met: “Voor het eerst in jaren kijk ik er weer naar uit in plaats van tegenop” en dat voelde zó goed! Vorig jaar rond deze periode twijfelde ik nog of ik dat gevoel en deze vrijheid ooit zou kunnen terugkrijgen, en eerlijk gezegd geloofde ik er niet in.

Maar het klopt lieve mensen, herstel IS mogelijk. En ook deze periode gaat voorbij, je wordt er juist alleen maar sterker van. Totdat er een moment komt dat je je niet meer laat tegenhouden, jezelf hebt teruggevonden en weer zorgeloos kan genieten. Feel the fear and do it anyway 😘🌷

Wow, zo fijn en goed dat je er weer naar uit kan kijken!!😍

 

Heel herkenbaar dat je zegt dat je het je niet voor kon stellen dat je die vrijheid niet terug kan krijgen! Dat gevoel heb ik nu namelijk😅

En het idee om vrijheid terug te krijgen is zo dubbel voor mijn gevoel.. aan de ene kant wil ik het heel graag, maar aan de andere kant is het gevoel van vrijheid in mijn hoofd gelijk aan het niet hebben van controle. En dat is heel eng.

Hoe is dat proces bij jou gegaan? De weg naar het loslaten van de controle etc? Hoe heb je je over je angsten heen kunnen zetten?

 • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei PeggyV:

Hee @Becka,

 

Bedankt voor je reactie en wat vervelend om te lezen dat jij je nu in die situatie bevindt. Allereerst: weet dus dat het wel mogelijk is en je eetstoornis je voor de gek probeert te houden.

 

Ik herken wat je zegt over de angst de controle te verliezen, maar welke controle bedoel je dan precies? 😉 Juist als je je vrijheid terug hebt en je leven kunt leven zoals jij dat wilt; dát is controle. Alles wat de eetstoornis je aanreikt als controle is schijn. Het is natuurlijk heel spannend om dat los te laten en dat gaat helaas niet in één keer. Alles gaat stapje voor stapje maar voordat je het weet kijk je halverwege terug en ben je alweer een kilometer verder.

 

Ik vind het heel mooi dat je vraagt hoe ik me over mijn angsten heb kunnen heen zetten. Eerlijk? Dat heb ik niet. Ik ben er dwars doorheen gegaan en heb ervaren dat het vooral irreële angsten waren. Ik denk ook dat dat de enige manier is. Angsten zijn er om overwonnen te worden en de enige manier is om ze recht in de ogen te kijken. Geen uitdaging uit de weg gaan en daarbij is herhaling key. Hoe verder je het doet, hoe minder eng het wordt.

 

Hopelijk heb je hier iets aan en als je er over zou willen praten of nog vragen hebt, mag je me altijd een privéberichtje sturen 🦋

 

Liefs, Peggy.

Lieve Peggy,

 

wow, dank je wel voor je reactie! Super fijn!! Ja, precies die controle inderdaad! Die controle waarvan ik wéét dat het eigenlijk juist een gebrek aan controle is. Maar toch voelt het zo veilig ofzo? Mijn hoofd weet ook ergens wel dat ik mijzelf voor de gek (laat) hou(den), maar mijn gevoel gelooft het allemaal maar. Maar je hebt gelijk, juist die vrijheid is controle, iets moois om mijzelf aan te blijven herinneren en om naar toe te werken, met babysteps!

 

Wow, super dapper van je, om er dwars doorheen te gaan! Hoe ervaar je dat, dat het irreële angsten zijn? Gekke vraag misschien hahah maar hoe weet je (of beter gezegd: hoe voel je) dat het irreële angsten zijn?

 

Liefs,

Rebecca

 • Like 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Administrator

Dank allemaal voor jullie snelle reacties! 

 

@PeggyV wat super fijn om te zien dat je zo motiverend schrijft, echt super! Geweldig om te lezen dat je dit keer met een heel ander gevoel naar Kerstmis toeleeft. Een felicitatie waard! 😍 Voor anderen kan het confronterend zijn om te lezen, maar juist ook heel positief. Herstel is inderdaad mogelijk en het is belangrijk om hier in te blijven geloven. 

 

@Linsey ik kan me voorstellen dat je opziet tegen de moment waarop er samen gegeten moet worden. Is dit iets wat jij kan bespreken met betrokkenen, en helpt dit je een klein beetje? Fijn  ook dat je e.e.a. noemt wat je wel helpt in deze periode. 

 

@Becka ik vind dat je heel mooi omschrijft hoe het verlangen naar vrijheid jou tegelijkertijd kan beangstigen! Ik hoop dat de woorden van @PeggyV kunnen helpen om die angst een beetje te kunnen loslaten. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei PeggyV:

Oh @IngeRvT, sorry! Het was niet mijn bedoeling om anderen te confronteren.

Volgens mij heb je niets verkeerd gedaan hoor :) als iets confronterend is, is dat alleen maar leerzaam voor degene die het zo beleeft.

 • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Administrator

@PeggyV het is inderdaad precies zoals @Jessie het zegt. Ik vind het juist heel goed en leerzaam! Ik bedoelde meer dat mensen met een eetstoornis het misschien een confronterend idee vinden dat zij nog niet zover zijn, maar het is juist heel goed dat je laat zien dat het de moeite waard is om door te vechten, en hoe ver je kan komen! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De herfst/wintertijd is voor mij altijd een beetje dubbel. Aan de ene kant qua temperatuur, ervaar ik de koelte als een stuk prettiger. Eerder donker en de kaarsjes aan, ziet er ook leuk uit. Daarnaast ben ik in de herfst/winter altijd erg blij  met de kleding, die meer verbergt en waar ik mij op dit moment beter bij voel, misschien dat dit in de toekomst in de zomer wat minder zal gaan uitmaken.

Het nadeel vind ik persoonlijk de decembermaand, met de hoeveelheid "stilzit" momenten in combinatie met "eetmomenten". Naast de Kerstdagen heb ik in de familie nog 7 verjaardagen in deze maand waarin ik vaak het idee heb dat ik moet voldoen aan bepaalde verwachtingen/moetjes van de familie. Dit geeft vaak een beklemmend gevoel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alle voorgaande jaren in Nederland had ik enorm last van de kortere dagen, de weinige uren in de zon en de kou. De eeuwige kou die me tot op het bot verkleumde. Ik merk echt dat ik me nu zoveel beter voel dan ik me alle voorgaande jaren gevoeld heb rond deze tijd van het jaar :D
Emigreren heeft me in die zin echt geholpen, nooit meer terug naar een koud klimaat voor mij!

 

Het eten rondom de feestdagen maakt voor mij ook niet meer zoveel uit. Ik bedoel het zijn maar 4 feestdagen (thanksgiving, 2 kerstdagen en 1 dag oudejaarsavond). Verder zijn alle dagen gelukkig normaal qua eten. In de tijd dat ik struikelde met boulimia vond ik het lastiger maar anderzijds ligt er altijd snoepgoed in de winkel dus zoveel verschil maakt het niet voor mij. 

 

Qua zomerkleding.... ik kies altijd wel voor bescheiden kleding, zeker nu ik verder groei in het geloof leer ik echt wel hoe ik me bescheiden en bedekt kan kleden zonder te stikken van de warmte en zonder veel bloot te geven. Het is jammer dat het Westerse modebeeld zoveel lijkt te geven om zo naakt en zichtbaar mogelijk terwijl het ook echt anders kan en je je nog steeds leuk kunt kleden ;) 

 • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Inge, 

 

Zoals ik hier al meer hoor is het ook voor mij dubbel. 

Hoewel ik altijd hield van het warme weer en de vrolijke stemming die dit met zich mee brengt, merk ik dat ik het de laatste jaren een lastig seizoen vind. Daardoor word ik aan de ene kant heel gelukkig en blij dat de dagen er weer zijn dat je meer kleding aan kan en ik bepaalde punten van mijn lijf kan verbergen. Ik vind de eerste periode van de herfst/winter een fijne tijd. De kaarsjes mogen weer aan en de kerst met al zijn lichtjes en mooie versiering die er aan komt doet mij stralen. Maar het vele eten is ook ingewikkeld. Er is altijd wel een 'excuus' om wel die chocolade pepernoten te mogen kopen want; "mensen zonder ES doen dit toch ook waarom zou ik dit dan niet mogen". Nu weet de gezonde stem in mij dat het niet een kwestie is van wel of niet verbieden of mogen, maar een kwestie van helpende keuzes maken. Het is altijd een soort vrijbrief om wel deze keuzes te mógen maken, en daarin mijzelf ook vaak te verliezen. 

Na de kerstperiode komt de donkere periode. De kerstboom weg, lichtjes weg en voor je gevoel altijd weer een kale kamer overhouden. Dan komt ook bij mij de eenzaamheid op. Thuis na je werk, alleen op de bank, voor je gevoel alleen maar werken en slapen. Gezien ik ook alleen woon, weliswaar wel met mijn kat die de nodige warmte en het welkome gevoel geeft, is de drempel toch groter dan in de zomermaanden om gezelschap op te zoeken. Het isolement wordt hierdoor groter en is de behoefte van troost meer aanwezig waar mijn ES mij weer voor wil beschermen. 

 

Ook het in beweging komen vind ik lastiger in deze maanden. Het weer is niet 'gezellig' en vaak onaangenaam. Het hangen op de bank met de warme deken die daarop ligt zijn dan aantrekkelijker qua keuze , dan koud en nat te worden tijdens een wandeling. 

Kortom vele achterdeurtjes om de makkelijkste keuzes te blijven maken. Een struggle om niet in oude ES patronen te vallen. Dubbel, heel dubbel!

 

Liefs,

Kelly 

 • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Administrator

Dankjewel voor jullie reacties! 

 

@Mary interessant dat je omschrijft wat de familie 'verplichtingen' met je doen, ik hoor dit vaker terug. Eigenlijk heel jammer, het zou aan moeten voelen als heel gezellig maar in de praktijk hoor je vaak dat dit niet zo is. Lukt het om hier een soort middenweg in te vinden, dat jij bijvoorbeeld een paar verjaardagen overslaat of gewoon even kort gaat? En zouden de feestdagen anders aanvoelen als het bijvoorbeeld niet alleen een uitgebreid diner is met familie, maar dat er overdag iets actiefs wordt gedaan met in verhouding een kortere tijd 'aan tafel zitten'? Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat een kleine aanpassing al iets meer lucht kan geven.  

 

@IV93 ik kan me voorstellen dat een verandering van het klimaat ook een enorme verandering qua gevoel met zich mee kan brengen. In Nederland hebben we zulke verschillende seizoenen, met verschillende temperaturen. Mooi dat het emigreren jou in die zin veel gebracht heeft! 😍

 

@Kelly84 het warme weer heeft ook twee kanten. Het is niet alleen maar leuk en gezellig omdat het wat warmer is, het brengt ook andere lastige situaties met zich mee. Daarnaast houdt de een sowieso al meer van warmte dan de ander. In die zin is de lente misschien wat fijner.. maar elk seizoen heeft voor- en nadelen!

Al die lekkernijen in de winkel maken het er inderdaad niet gemakkelijker op in de winter. En het gevoel van na de Kerstperiode begrijp ik heel erg goed. Héél veel mensen vinden het 'kaal' voelen als de feestdagen voorbij zijn en de Kerstboom en lichtjes weer verdwijnen, ik vind dat ook altijd heel erg jammer. Ik kan me voorstellen dat dit nog veel lastiger is als je een eetstoornis hebt. Zou het denk je helpen om in die periode meer activiteiten (buiten de deur) te plannen? Of vind je dit moeilijk? Het positieve vind ik vaak dat eind februari het weer vaak alweer anders wordt; de lente is in zicht. 

 

Al met al lees ik toch veel terug dat deze donkere periode niet makkelijk is. Het binnen zitten op de bank is inderdaad vaak aantrekkelijker, en misschien mogen we dit onszelf ook wel vaker gunnen in deze donkere tijd! Ik merk zelfs dat ik vaak wat meer slaap nodig heb in de winter. Maar de afwisseling tussen avondjes op de bank en jezelf tóch zo ver krijgen om even de deur uit te gaan is denk is het beste. Maar lastig is het zeker!!! En het komt ook door extra veel invloeden van buitenaf. Vaak wordt er ook een beeld geschetst dat de feestdagen alleen maar heel leuk en gezellig en liefdevol horen te zijn, eigenlijk niet eerlijk he? Want er zijn zoveel mensen die dit (ook) anders ervaren. 

 

Maar alleen al heel knap hoe iedereen hier zo goed kan omschrijven hoe jullie daar in staan. ☺️💪 Respect daarvoor! 😍 Ik denk doordat we er zo open over kunnen praten dat misschien een heel klein beetje kan helpen. Misschien ook fijn om met elkaar af te spreken om de gehele winterperiode per fase te bespreken hoe we hier in staan, bijvoorbeeld de periode richting Sinterklaas en Kerst, en de periode na de feestdagen; etc etc. 

 

Liefs Inge 

 • Like 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Inge,

 

2 uur geleden zei IngeRvT:

Lukt het om hier een soort middenweg in te vinden, dat jij bijvoorbeeld een paar verjaardagen overslaat of gewoon even kort gaat? En zouden de feestdagen anders aanvoelen als het bijvoorbeeld niet alleen een uitgebreid diner is met familie, maar dat er overdag iets actiefs wordt gedaan met in verhouding een kortere tijd 'aan tafel zitten'?

 

Het niet gezellige zit hem voor mij binnen de familie vooral in de interactie tussen elkaar. En in het stuk dat wanneer ik voor mezelf opkom of mijn grens aangeef, dit niet geaccepteerd of gerespecteerd wordt. Waardoor ik voor mijn gevoel op hete kolen zit, omdat ik constant aan het kijken ben wat anderen van mij verwachten zodat ik weet wat ik moet doen. Nou is dit iets waar ik zelf dit jaar verantwoordelijkheid voor ga nemen, omdat ik bij mezelf merk dat de decembermaand mij door alle drukte elk jaar opbreekt. Door bovenstaande en daar komen de moeilijkheden van de ES dan bovenop. Dus ik heb voor mijzelf besloten dit jaar met Kerst niet bij mijn familie langs te gaan, we zien elkaar al 5 keer die maand en ik heb de rust nodig om staande te blijven. Dit zal niet in goede aard vallen bij mijn ouders, dus dat vind ik spannend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het juist andersom! Ik ben zo blij dat ik weer lekkere truien aankan zonder constant de vraag: Heb je het niet warm? Ik voel mij in de herfst/winter veiliger en beter. 

In de zomer heb ik het gevoel dat ik mij vaak beter voor moet doen dan hoe ik mij voel. Verplicht naar buiten met mooi weer etc. 

Toch snap ik wel dat bijvoorbeeld de etentjes heel lastig kunnen zijn. Dit heb ik ook wel wat maar niet zo erg dat ik daardoor liever zomer heb. 

Geef mij maar een lekkere cosy herfst/winter met een kop thee bij de kachel. En wat Linsey zegt, wat leuke knutselspullen en een dekentje. 

(En kruidnootjes want die zijn stiekem mega lekker). 

 • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 minuten geleden zei Miryanna:

Geef mij maar een lekkere cosy herfst/winter met een kop thee bij de kachel. En wat Linsey zegt, wat leuke knutselspullen en een dekentje. 

(En kruidnootjes want die zijn stiekem mega lekker). 

Jaaa :)

Ook herkenbaar trouwens hoor, die kant eraan die jij beschrijft. 

 • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zodra het donker wordt wil ik eten. Heb ook last van de 'winterblues' zoals ze dat noemen en gebruik hiervoor ook al een lichttherapie lamp.

Mijn eetbuien hebben hier alles mee te maken en misschien veroorzaken ze ook wel mijn winterdip vanwege de vele suikers die ik tot mij neem in 

de eetbuien. Hier krijg ik niet echt energie van ..... Nu ik dit zo opschrijf realiseer ik mij dat het ook andersom kan zijn i.p.v. dat mijn winterdip mijn eetbuien in 

de hand werkt, veroorzaken mijn eetbuien de winterdip. Iets om over na te denken.

Is dit herkenbaar voor iemand?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cor13n Ik lees dat jij er langer mee bezig bent. Ik heb eigenlijk net ontdekt dat mijn eetbuien een naampje heeft 😲 en ben dus op zoek naar mogelijkheden om

deze eetstoornis de baas te worden met of zonder hulp van professionals. Wat doe jij eraan om deze eetbuien tegen te gaan?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik geloof dat ik zeker @Miryanna mee ga in wat zij schrijft, veilig ruime kleding aan ipv alle t-shirts proberen en dan nog commentaar krijgen dat het er echt niet uit ziet zo en dat ik veel te dun ben voor bijv. korte mouwen. En dan heb ik het nog niet eens over "al" die mensen die nog eens extra omkijken of elkaar aanstoten en hun conclusie al klaar hebben, kortom geef mij de winter maar des te meer excuses heb ik om lekker thuis te blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op ‎31‎-‎10‎-‎2018 om 13:57 zei IngeRvT:

Zou het denk je helpen om in die periode meer activiteiten (buiten de deur) te plannen? Of vind je dit moeilijk? Het positieve vind ik vaak dat eind februari het weer vaak alweer anders wordt; de lente is in zicht. 

Ik heb deze donkere periode altijd als excuus kunnen gebruiken en mij achter mijn ES kunnen verschuilen, maar ben hard bezig om juist deze moeilijke en vooral vastgeroeste gewoontes/patronen te veranderen. Dus absoluut het proberen waard. Wat ik altijd moeilijk vond, is hulp vragen. Single zijn kan heel leuk en fijn zijn, maar ik merk dat ik dan ook snel in een soort isolement zit en mijn uitjes beperk omdat ik het lastig vind om te vragen wat ik nodig heb. Nu ik hier meer mee bezig ben en juist wel (hulp) vraag wat ik nodig heb, hoop ik dat ik dit nu kan gaan doorbreken.  Spannend is het zeker, maar ook benieuwd hoe dit zal zijn en of het mij meer bevalt (wat ik absoluut geloof, maar nu nog wil voelen!). 

 

Heerlijk hè de lente!! Ik ben geboren in de lente en hou er echt van! En inderdaad in februari schiet het al weer op. In spanning wachten mijn zus en ik traditiegetrouw wie het eerst ganzenpulletje ziet in het veld. En dat moment dat die 'fluffies' weer uit hun ei kruipen, wil het bijna Magisch noemen. :D 

 • Like 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 2 weeks later...
Tryingtobreakfree

Ik vind vooral de donkere maanden lastig. Sowieso omdat er dan inderdaad veel lekkernijen in de winkels verkrijgbaar zijn, maar ook zie ik er erg tegenop dat het de maand wordt van verplichte maaltijden met familie zoals Sinterklaasavond, Kerst en Oud en Nieuw. Ik zit nu al met die dagen in mijn maag terwijl het pas over een maand is... En op een gekke manier heb ik in de donkere maanden meer behoefte aan eten, ik merk het ook erg aan de hoeveelheid eetbuien die toenemen nu... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 2 weeks later...

Lieve allemaal,

 

Het is super goed dat dit thema besproken word. 

Ik heb me in de feestmaand altijd zo eenzaam gevoeld.. Ik kon in augustus al bezig zijn met de December maand. De eetstoornis vertelde mij elk jaar weer opnieuw, dat als ik in die maanden ervoor alvast zou compenseren, ik in de December maand wel los kon gaan en dat er dan niks aan de hand zou zijn.

Nou, elk jaar helemaal niet dus. Ook al was ik hartstikke veel afgevallen, het maakte mijn eetgestoordheid alleen maar erger. JUIST tijdens de feestdagen.

 

En het was elke keer weer opnieuw zo'n drama. Zo verdrietig. Ik wilde niemand er mee lastig vallen maar ik had zo'n erge hekel aan mezelf (de eetstoornis). 

Ik was namelijk toen ik klein was helemaal dol op de feestdagen. Die sfeer, de muziek, het lekkere eten.. En dat had mijn eetstoornis compleet van me afgepakt!

 

Maar nu zit ik dit te type, en ik denk aan Kerst en denk: Oh lekker, dan gaat papa weer zo lekker koken, ik heb er zin in!. Zoiets had ik nooit durven dromen omdat ik 1,5 jaar terug echt dacht dat dit nooit meer goed zou komen. Maar hier dus het tegenbewijs. Ik kan weer lekker alles mee eten en kan weer functioneren op eetgebied als een gezond mens. Ik kijk uit naar de December maand. Net als toen ik klein was. 😊 

 

Helaas geld dit niet voor iedereen en zijn er nog vele die midden in hun weg naar herstel zitten. Dat is niet erg. Want dankzij dit forum en andere wegen kunnen we elkaar helpen, en de eetstoornis overwinnen. Samen staan we sterk, en dat is echt zo. Ik heb mijn eetstoornis overwonnen door het niet meer allemaal alleen te willen doen. En dat heeft mij mega veel kracht gekost, maar dat heb ik ook allemaal dubbel terug gekregen. En dat gun ik jullie allemaal!

Dus als ik ergens mee zou kunnen helpen, dan laat het me vooral weten!

 

Ik ben zelf nu bezig met het posten van covers, om aan de mensen die in hetzelfde gevecht zitten als waar ik in heb gezeten, te laten weten dat je niet de enige bent. En dus niet alleen bent. Want die eenzaamheid heeft mij zoveel pijn gedaan, en ik hoop hierdoor een beetje van die eenzaamheid bij andere af te kunnen nemen. En dit helpt mij zelf ook. Alle liedjes hebben ook een boodschap, wat slaat op de ziekte. Mocht je nieuwschierig zijn, zijn hier twee links van de twee covers. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=aelOz9RUPq0&frags=pl%2Cwn

https://www.youtube.com/watch?v=chI3yAYLrNs&frags=pl%2Cwn

 

Er komen er zeker nog meer deze maand. 

 

Ik gun echt iedereen zo erg de overwinning van deze ziekte. Want het leven kan zo mooi zijn. Net als jij zelf. 

En ik hoop ook echt dat ik een beetje kan helpen en dat dit berichtje ook een beetje helpend is. Want alle kleine beetjes helpen. 

Mocht ik iets voor je kunnen betekenen, laat het me zeker weten. ❤️ 

 

Liefs, Anna Verhoeven.

 

 • Like 2
 • Thanks 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden
 Share

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.