Spring naar bijdragen
Sas_xx

Een aantal vragen over boulimia

Aanbevolen berichten

Sas_xx

Ik heb al een hele lange tijd boulimia. Nadat ik vorig jaar op de IC terecht was gekomen ben ik in behandeling gegaan en na een jaar behandelingen heb ik vanaf 1 januari 2019 geen hele grote eetbuien (wel wat kleinere) en heb ik niet meer overgegeven. Je zou denken dat ik daar heel blij mee zou zijn, maar ik ben zo niet blij met mezelf.

Spoiler

Ik ben in een jaar 15 kg aangekomen

en voel me ook echt zwaar. Ik heb bijna elke dag buikpijn en een keiharde opgeblazen buik. Ik eet echt wel gezond en gun mijzelf ook af en toe wat verboden voedsel.

Spoiler

Maar ik wil er zo graag een paar kilo af hebben, ik weet alleen niet hoe.

Ik word er echt heel erg verdrietig van en wil ook zeker niet terug naar hoe het was, maar ik snap niet dat ik zoveel blijf aankomen terwijl ik normaal eet en ook zeker genoeg beweeg. 

Is dit herkenbaar en blijf ik aankomen? Hoe lang kan het duren voordat je lijf weer een beetje in balans is?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Aukepauk

Hey @Sas_xx Je bent goed bezig, maar het is een heftige strijd. Aankomen en buikpijn, constant dat lijfelijke goevoel wat er eigenlijk nooit had mogen zijn. Angst om aan te komen. Alles recht in het gezicht aankijken en bij jezelf blijven; " ik ben het waard om te leven." in plaats van overleven.

Ik herken die enorme buikpijn. Ik ben echter pas 2 weken " goed bezig". Buikpijn (gore winderigheid waardoor ik mezelf nog viezer ga voelen) en ik zie de weegschaal meer aangeven. 

Mensen om mij heen geven aan dat ik zo lang (29 jaar) op tekort gestaan heb, dat mijn lijf n eerst wil sparen voor weer een tijd van ttekort. Pas als ik lang genoeg volwaardig eet zal dit resetten  en kom ik terug op het gewicht wat bij mij past.

Dit maakt mij ook bang @3 kleuren stront. Maar zo verder wil i ook niet. probeer vertrouwen te hebben in jezelf en hulp te vragen waar nodig. kijk eens naar jouw eetpatroon met het oog van iemand anders. is het genoeg? te weinig/ teveel? vier jouw successen en pas aan waar nodig. maar voorop staat; Goed bezig, jij bent sterker dan jouw eetstoornis! volhouden!

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Maartje
14 uur geleden zei Sas_xx:

Ik heb al een hele lange tijd boulimia. Nadat ik vorig jaar op de IC terecht was gekomen ben ik in behandeling gegaan en na een jaar behandelingen heb ik vanaf 1 januari 2019 geen hele grote eetbuien (wel wat kleinere) en heb ik niet meer overgegeven. Je zou denken dat ik daar heel blij mee zou zijn, maar ik ben zo niet blij met mezelf. Ik ben in een jaar 15 kg aangekomen en voel me ook echt zwaar. Ik heb bijna elke dag buikpijn en een keiharde opgeblazen buik. Ik eet echt wel gezond en gun mijzelf ook af en toe wat verboden voedsel. Maar ik wil er zo graag een paar kilo af hebben, ik weet alleen niet hoe. Ik word er echt heel erg verdrietig van en wil ook zeker niet terug naar hoe het was, maar ik snap niet dat ik zoveel blijf aankomen terwijl ik normaal eet en ook zeker genoeg beweeg. 

Is dit herkenbaar en blijf ik aankomen? Hoe lang kan het duren voordat je lijf weer een beetje in balans is?

Wat ontzettend dapper dat je zulke stappen gezet hebt!

Hoe lang speelt de es nu?

Qua gewicht, moest je nog aankomen? Zit je nu op gezond gewicht of ben je nu te zwaar dat je wilt afvallen? 

 

Mooi te lezen dat je gezond eet. Wel naar van de buikpijn, je maag/darmen hebben vaak tijd nodig om te wennen en het soort voedsel is ook  heel erg belangrijk! Let je daar op? Zo hebben je darmen bijv voldoende vetten nodig (iets wat veel mensen juist lastig vinden) zoals olijfolie en ook bijv roomboter oid en vezels in de vorm van groente/fruit al kunnen sommige groentes ook weer klachten geven.

Ik weet niet of je vlees eet maar verse kippenbouillon (die je lang laat trekken van (bio) kip met bot erin) is heel helend voor je darmen.

 

Verder kan het ook zijn wat @Aukepauk zegt mbt het "zoeken" van je lichaam naar balans.

Heb je overigens ook bloedonderzoek gehad naar bijv schildklier etc?

 

Sterkte en hou vol!!!

ps ook acceptatie speelt misschien nog een rol?? Of is dat niet zo 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Sas_xx

Bedankt voor jullie lieve reacties.... ik heb erg getwijfeld of ik hier een bericht zou plaatsen, maar ik merk dat het voor mijn omgeving soms zo lastig te begrijpen is wat ik bedoel terwijl ze zo hun best doen. 

Ik zou niet eens precies weten hoe lang de es al duurt, ik denk al een jaar of 15, maar de laatste 2 jaar voor ik in het ziekenhuis terecht kwam waren veruit het heftigst. 

 

Ik moest inderdaad wel wat aankomen, maar ben nu wel echt wat te zwaar... ik zou alleen echt niet weten hoe ik gezond af moet vallen, omdat ik echt gezond eet en veel sport. Ik blijf dan ook hopen dat het te maken heeft met een soort dis-balans in m’n lijf, want als dit zo door blijft gaan ga ik het zo moeilijk krijgen. Dan krijg ik steeds meer het gevoel dat ik er toch niks voor terug krijg. 

Ik ga maandag naar de huisarts voor m’n lichamelijke klachten.... die buikpijn is echt niet te doen en ook het opgeblazen gevoel en de winderigheid werkt niet positief in het hele verhaal. 

Hebben ze jou @Aukepaukook gezegd hoe lang het kan duren voor je lijf gereset is? Ik wil het best nog even de tijd geven, maar soms ben ik die strijd in m’n hoofd zo zat.... ook vind ik het soms zo oneerlijk dat je zo hard werkt en dat je lijf je dan nog in de steek laat... Ben jij zelf ook in behandeling of doe je het zelf?

@Maartje ik heb het afgelopen jaar regelmatig bloed moeten prikken ivm m’n kalium en andere elektrolyten... dit was de laatste keer helemaal in orde, maar misschien dat de huisarts nav mijn huidige klachten een ander bloedonderzoek voorschrijft. 

Ik probeer nu inderdaad uit te vogelen welk eten ik beter kan verdragen, maar het is vooral de combinatie van de opgezette buik met de gewichtstoename en wat ik zelf zie in de spiegel. 

Ik weet echt wel dat ik niet dik dik ben, maar ook niet hoe ik wil zijn en ik weet gewoon nu even niet wat ik eraan kan doen...maar ik wil dit lijf niet accepteren. Het moet ook zeker niet worden wat het was, maar dit gaat me wel wat ver en dat frustreert en maakt me verdrietig. Wil ook weer gewoon happy zijn en niet dat thuis zich elke dag maar weer af moet vragen hoe ik in m’n vel zit.... herkennen jullie dat schuldgevoel naar de mensen die er voor je zijn?!

Ik ga je tip van de kippenbouillon zeker meenemen!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Anne H.

Ik lees een heleboel tegenstrijdigheden in je berichtje. Lastig! 

 

Gezond afvallen is een moeilijke opgave als je kampt(e) met een eetstoornis. De kans dat deze getriggerd wordt is aanzienlijk. Gelukkig maak ik uit je berichtje op dat dat je dat absoluut niet wilt. Heb je weleens nagedacht om contact te zoeken met een diëtist? Hij/zij zou je kunnen helpen om te onderzoeken hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Het lijkt me namelijk niet verstandig dit op eigen houtje te doen. Hoe zie jij dat? 

 

27 minuten geleden zei Sas_xx:

Ik weet dat ik niet dik-dik ben, maar ik ben ook niet hoe ik wil zijn en ik weet gewoon nu even niet wat ik eraan kan doen...maar ik wil dit lijf niet accepteren. Het moet ook zeker niet worden wat het was, maar dit gaat me wel wat ver en dat frustreert en maakt me verdrietig. Wil ook weer gewoon happy zijn en niet dat thuis zich elke dag maar weer af moet vragen hoe ik in m’n vel zit...

 

Ik kan me deze periode uit mijn eigen herstel heel goed herinneren. Voor mij voelde mijn 'nieuwe' lichaam verschrikkelijk. In eerste instantie kon ik het, net als jij, niet accepteren. Ik voelde me diep ongelukkig en wilde liever teruggaan naar hoe het was. Ik stelde mezelf daarom steeds twee vragen: 1. was ik gelukkiger toen ik mijn 'oude' lichaam had? 2. is dit gevoel voor altijd? Het antwoord daarop was nee. Op die manier kon ik mezelf met twee benen op de grond zetten. Misschien kan jou dat ook helpen? 

 

Ben je op dit moment nog in behandeling? 

 

Liefs,

Anne

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Sas_xx

Die tegenstrijdigheden is waar ik zelf ook steeds tegenaan loop... ik wil en weet het wel, maar waarom voel ik het dan niet zo, waarom voel ik me dan zo rot.... gek word ik ervan. 

Als ik maandag naar de huisarts ga, ga ik het idee van de diëtist voorleggen. Op eigen houtje zie ik nu alleen een oplossing in compenseren omdat ik nu heel gezond en normaal eet, daarom vind ik het juist zo moeilijk, want compenseren is geen oplossing. @Anne H.Heb jij ook last gehad van lichamelijke klachten als heftige buikpijn en een opgeblazen gevoel? Ook heb ik het gevoel alsof ik heel erg vocht vasthou? Zou dit er ook mee te maken kunnen hebben? Ik ben nu 2,5 maand door zonder braken... kan het zijn dat mijn lijf nog steeds aan het resetten is en dat ik uiteindelijk vanzelf de echt overtollige kilo’s kwijt raak? 

Ik ben nog wel in behandeling, maar ben niet in behandeling geweest bij een centrum gespecialiseerd in eetstoornissen. Ik heb mijn behandeling gevolgd bij de GGZ en zit nu in de afrondende fase. Ik weet dat ik al heel veel dingen heb doorstaan, maar vind de strijd nu echt veruit het moeilijkst....

 

Bedankt voor je reactie!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Aukepauk

@Sas_xx Doorzetten! Jouw vragen... ik sta op de wachtlijst bij human concern en het duurt godsgruwelijk lang. Ik ben de strijd al aan gegan maar heb ook hulp van mijn psychotherapeut. Ik zit in dezelfde fase, verandering is onbalans in het lichaam, dat moet resetten en dat is vreslijke paniek... Toch zijn wij sterker dan dat, anders stonden wij hier niet.ja ook ik " schijn 7 kleuren stront" ik ben bang, wil niet dik worden maar mezelf zo blijven afstraffen en mezelf ontnemen om te (durven) genieten vind ik ook niet meer eerlijk naar mezelf. Ik kan namelijk niks bedenken waarom ik zo slecht zou zijn dat ik niet mag genieten of dat ik geen leuke dingen mag doen.... Volhouden, jij bent het meer dan waard!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.