Spring naar bijdragen
Tjerk

Veganistische chili sin Carne

Aanbevolen berichten

Tjerk

Ik had voor mijn 34ste verjaardag eergisteren een veganistisch recept uitgekozen.

Om samen met mijn ouders en broertjes te koken en te eten. (een van mijn broers is veganist)

Ik heb het van internet gehaald.

een aangepaste versie van de groenemeisjes.nl

 

Voor 6 personen: (eigenlijk voor 9 personen want er bleef over) heb je nodig:

2 uien

-4 teentjes knoflook

-2 rode paprika's

-2 eetlepels komijn

-2 eetlepels gedroogde korianderpoeder

-2 eetlepels chilipoeder

-1 theelepel cayennepoeder

-1 theelepel kaneel

1theelepel oregano
5 middelgrote blikken kidneybonen (niet in saus!)
1 glazen potje mais
3 pakken(400 ml) gezeefde tomaten
600 gram zilvervliesrijst
verse koriander 30gram
zak tortilla chips naturel
4 avocado’s
2 citroenen

 

1. Sauteer de ui voor ongeveer 8 minuten in een pan.
2. Voeg vervolgens alle kruiden, knoflook en de paprika (in blokjes gesneden) toe met een klein scheutje water.
3. Voeg na een minuut alle andere ingrediënten toe. 
4. Kook 15 minuten. Maak ondertussen de guacemole. (zie de instructies hieronder)
5. Schep op de borden en serveer met de verse rijst,  guacemole, verse koriander en tortillachips!

 

Hoe je de guacemole maakt:

1. Schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de staafmixer
2. Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg 1 theelepel zout toe.
3. Laat de staafmixer draaien tot het een gladde massa is geworden.
4. Je houdt waarschijnlijk guacemole over. (lekker voor op brood)

 

Voor minder personen kun je de hoeveelheden aanpassen. 

  • Like 2

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.