Spring naar bijdragen
Atsie

Startgroep

Aanbevolen berichten

Atsie

Ik weet niet of mijn vraag hier hoort,  maar weet niet wat ik hem anders kan plaatsten. 

Ik overweeg me aan te melden bij Human Concern. Ik heb echter een probleem met de startgroep. Ik ben nl. 63. (Zie mijn verhaal bij "voorstellen")

Eerlijk gezegd zie ik mijzelf niet zo goed functioneren in een groep met hoofdzakelijk jonge vrouwen.  Wie heeft hier ervaring mee? Ik hoor het graag.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Elske

Hoi @Atsie,

 

Wat goed dat je hulp zoekt en je wilt aanmelden bij Human Concern. Ik hoop dat je je niet laat weerhouden door het vooruitzicht van de startgroep. Dit kun in je in je intake ter sprake brengen, ik denk dat er begrip zal zijn voor je zorgen. Het kan ook zo zijn dat er meer mensen van jouw leeftijd zijn, je weet het maar nooit. In overleg is er vast wel een goede oplossing te vinden. Hoe dan ook, heel veel succes!

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Ilse]

Hallo @Atsie

Wat dapper dat je je wilt aanmelden bij Human Concern. Ik heb ook je voorstelberichtje net gelezen en vindt het echt een moedige stap om opnieuw hulp te gaan zoeken. Ik kan me voorstellen dat je dit lastig vindt, maar ik denk dat het alleen maar kan helpen! 

Ik ken niet de ins en outs van de behandelingen bij Human Concern, maar ik kan me voorstellen dat een behandeling door ervaringsdeskundigen wel prettig kan zijn als je aangeeft dat je niet opnieuw een herhaling van zetten wilt (bij de vorige instantie). Wie weet kan Human Concern wel kunnen bijdragen in de fase waarin je nu zit. 

 

Ik weet niet hoe het zit met wel/niet startgroep, maar ik kan me voorstellen dat ze daar best met je mee willen denken. Je kan natuurlijk altijd je aanmelden en in overleg gaan over de mogelijkheden. Ik hoop en verwacht dat ze hierin vast met je mee willen denken! 

 

Sterkte de komende tijd! 

 

Lieve groeten,

Ilse

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
IngeRvT

Hoi @Atsie

 

Wat dapper dat je je wilt aanmelden voor een behandeling bij ons! 

 

Ik snap dat je het lastig vindt vanwege je leeftijd, maar ik wil graag benadrukken dat onze (start)groepen altijd erg divers zijn qua samenstelling, het maakt echt niets uit welke eetstoornis je hebt/hoe oud je bent/of je man of vrouw bent etc. Ik denk dat je er juist heel veel van kan leren. Als je hier nog verdere twijfels of vragen over hebt zou je kunnen overwegen om je aan te melden voor onze webinar volgende week: https://www.humanconcern.nl/nieuws/wil-jij-weten-wat-een-behandeling-bij-human-concern-inhoudt Hier kun je al je vragen stellen op een laagdrempelige manier. 

 

Onze Ervaringsprofessional kan jou hier meer over vertellen en je twijfels hopelijk wegnemen. 

 

Veel liefs, 

Inge

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
IngeRvT

P.s. @Atsie ik denk overigens dat wij zeker mee kunnen denken over wat passend is/wat de mogelijkheden zijn. Als je wilt kun je ook even bellen met onze afdeling aanmelding & intake om te vragen of zij mee willen denken. 😚

 

Ik hoop dat je de dappere stap naar aanmelding durf te zetten!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Atsie

@Ilse] @IngeRvT k heb een telefonische afspraak gemaakt om dit "probleem" te bespreken. En het zal zeker een van de bespreekpunten tijdens de intake zijn.

 

Maar ik zou heel graag ervaringen van anderen hierover horen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Mirre

Hoi @Atsie

 

bij ons in de startgroep was er ook een gemêleerd gezelschap  met tussen de 18-60 jaar.

hopelijk stelt dit je enigzins gerust. Ik keek er zelf enorm tegen op, voelde me er veel te oud voor, maar heb uiteindelijk veel van de jongere meiden geleerd.

 

heel veel moed gewenst! 

  • Like 1
  • Thanks 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
HGF

Dag Atsie.

Tegen mij is gezegd dat deelname aan de startgroep echt verplicht is.

Ws wel begrijpelijk maar voor mij nu even niet haalbaar.

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Atsie
6 minuten geleden zei HGF:

Dag Atsie.

Tegen mij is gezegd dat deelname aan de startgroep echt verplicht is.

Ws wel begrijpelijk maar voor mij nu even niet haalbaar.

 

 

 

 

Over deelname aan de startgroep kan ik nu duidelijk zijn.  Het is verplicht.

Er wordt helaas niet meegedacht over de vraag wat al of niet passend is. Goede argumenten over de mogelijke meerwaarde ervan voor mij zijn, behalve wat algemeenheden, niet gegeven.  

De startgroep heeft als doel cruciale inzichten en vaardigheden op te doen, die nodig zijn voor herstel.

Maar er wordt niet getoetst of ik die inzichten en vaardigheden tijdens andere behandelingen al heb opgedaan. Eerlijk gezegd heb ik niet echt behoefte aan een groep met anorexia-patienten van tussen de 18 en 28 jaar. (De grootste doelgroep is mij gezegd). Ook denk ik dat ik op mijn 63e  met al  diverse behandelingen achter de rug niet echt motiverend voor zo'n groep ben. 

Ik had me desondanks aangemeld voor een intake met het idee: "Als het echt moet,  dan doe ik het maar.  Wie weet zie ik het helemaal verkeerd. 

Toen ik echter op de hoogte gesteld werd van een andere rigide en niet bespreekbare eis  nl €5000,- borg betalen omdat mijn verzekering, die de behandeling wel vergoedt,  maar geen contract heeft met HC, ben ik afgehaakt

Human Concern is niet geschikt voor mij. 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Aukepauk

@AtsieHallo Atsie, ik ben zelf net begonnen bij HC. De eerste keer startgroep was ik zo nerveus dat ik ervan moest overgeven. Ik ben 42 en heel herkenbaar wat jij je afvraagt. Wat moet je daar tussen al die mensen die veel jonger zijn.....

Ik kan je vertellen dat ik mij nog nooit eerder zo op mijn plek heb gevoeld. Het gaat niet om je leeftijd, maar om de eetstoornis. Het is een "feest der herkenning" waar ik veel moed en kracht uit haal. Er wordt gewerkt met thema's die veel inzicht geven in de eetstoornis waardoor ik mezelf in ieder geval stap voor stap beter leer te begrijpen. Ik ervaar de hulp bij HC als 1 warm bad waar je in opgevangen wordt. Natuurlijk ben je zelf aan zet om stappen te zetten en partonen te doorbreken, maar ik kan HCje echt aanbevelen; ook die startgroep!

Zet 'm op! Liefs

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.