Spring naar bijdragen
LoveL

Bedrijfsarts

Aanbevolen berichten

LoveL

Beste allemaal, 

 

Is er iemand van jullie die ervaring heeft met een bedrijfsarts en eetstoornis? Ik heb al een aantal dingen hierover gelezen, maar vraag mij af in hoeverre ik de bedrijfsarts moet inlichten over mijn situatie. Ik wil graag werk goed blijven doen en zo veel mogelijk weg houden van wat er aan de hand is. Toch heb ik een afspraak bij de bedrijfsarts moeten plannen, in opdracht van mijn leidinggevende. 
Ik las een bericht over dat een bedrijfsarts aangaf dat iemand minder moest gaan werken. Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben? Hebben jullie tips? 
 

Dankjewel alvast! 

 

Groet, 

Lieke 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Elske

Hoi @LoveL,

 

Ik ben vanwege mijn eetstoornis meerder keren bij verschillende bedrijfsartsen geweest (verschillende banen). Dit was nadat ik was uitgevallen omdat ik mijn werk (vooral mentaal) niet meer volhield. Inhoudelijk hebben ze mij destijds niet zoveel gevraagd over de eetstoornis. Ik heb de eerste bedrijfsarts alleen verteld dat ik in behandeling wilde gaan en de tweede arts dat ik al een tijd in behandeling was en dat ik een intensiever traject ging volgen. 

 

Ik vond deze gesprekken altijd heel spannend en ging er altijd behoorlijk onvoorbereid naartoe. Dat zou ik nu anders doen. Ik denk dat het belangrijk is dat je voor het gesprek voor jezelf op papier zet wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Hoe gaat het fysiek met je? En met je stemming en concentratie?  Heb je voldoende energie om je werk te blijven doen? Als je daar zelf niet objectief naar kunt kijken, kun je misschien iemand vragen om je hiermee te helpen. Ben je in behandeling? Dan zou je ook je behandelaar om advies kunnen vragen.

 

Ik zie vaak dat mensen met een eetstoornis onbewust snel over hun grenzen gaan en hun klachten bagatelliseren. Dit gold zeker ook voor mij. Ik ben niet voor niets twee keer uitgevallen met hetzelfde probleem.

 

Ik hoop vooral dat je hierin goed voor jezelf zorgt en jezelf serieus neemt én dat je weet dat je niet faalt als je toch even een stapje terug moet doen.

 

Heel veel succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Seolenna

@LoveL Wat Elske hierboven schrijft, daarbij sluit ik mij aan. 

Extra wil ik benadrukken dat het belangrijk is dat je goed let op jouw wensen, op jouw grenzen en dat je met een zo realistisch mogelijke blik kijkt naar jouw situatie. Als je gaat voor een zo goed en snel mogelijk herstel, is dat nodig. 
 

13 uur geleden zei Elske:

Ik hoop vooral dat je hierin goed voor jezelf zorgt en jezelf serieus neemt én dat je weet dat je niet faalt als je toch even een stapje terug moet doen.

Deze zin, is nog een extra nadruk;-)

Succes! 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Kelly84

Hai @LoveL,

 

Goeie vraag. Zelf heb ik ook te maken gehad met een bedrijfsarts en ik ben heel open geweest over mijn problematiek. Ik merkte dat hij mijn stoornis en de daarbij behorende klachten ook serieus nam. Achteraf weet ik niet of dit nu nog bij mij past, maar destijds absoluut wel. Deels om voor mezelf meer herkenning aan mijn stoornis te geven. Want ik heb (nog steeds wel eens) de neiging om het te bagatelliseren en af te doen als iets wat overgaat als een griepje. Maar dit kon ik ook alleen maar doen omdat ik mij veilig genoeg voelde bij de bedrijfsarts die ik destijds had. Ik probeerde zo nu en dan uit te leggen hoe gecompliceerd het in mijn hoofd werkte en wat het werk daarin voor mij belemmerde. 

 

Voel wat goed voelt voor jou. En wat zij hierboven al schrijven, ga voorbereid het gesprek in en voel voorafgaand wat je wel en niet wilt delen. En bespreek ook wat je wel en niet naar je werkgever gecommuniceerd wilt hebben. Zij hebben natuurlijk beroepsgeheim, maar wees altijd scherp op de verslagen die jij terug krijgt en pas aan waar je dit nodig vindt. 

 

Hoe eng ik het ook vond, de keuze om uiteindelijk volledig in de ziektewet te gaan en zelfs helemaal weg te gaan bij mijn werkgever (na 2 jaar ziekte en met behoud van mijn uitkering) is de beste keuze die ik ook voor mezelf heb kunnen maken. Wellicht is dit voor jou helemaal niet van toepassing, maar ik merkte dat mijn ES en de onderliggende stukken veel sterker waren en ik veel meer rust nodig had om hiervan te herstellen. Wat hierboven al benoemd is, wees niet bang om voor jezelf te kiezen. Want je hebt niet voor niets een ES en neem deze serieus. Het is niet niks!

 

Heel veel succes bij de gesprekken die je gaat voeren en natuurlijk het herstellen van jouw ES.

 

Liefs!

Kelly

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.