Spring naar bijdragen

Lichamelijke klachten door eetstoornis


79MM
 Share

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

 

Allereerst sorry voor het lange bericht

 De vraag werd iets langer dan gepland.

 

Ik heb een vraagje. Ik heb al jaren last van een eetstoornis en zo ongeveer alle varianten gehad.

Ik heb al 2x een klinische opname gehad, dan gaat het even goed maar na verloop van tijd val ik toch weer terug. 

Ik heb in de periode dat ik veel braakte wel eens een te laag kalium gehad maar nooit extreem.

Alleen nu begin ik echt lichamelijke klachten te krijgen en ik gok zelf dat het met de eetstoornis te maken heeft. Ik vraag me af of mensen dit herkennen en zo ja, of dit tijdelijk was of dat het nog weg is gegaan.

 

Vorig jaar januari woog ik

Spoiler

onder de 70 kilo. Nu, maart dit jaar net boven de 90

.

Ik had toen nog lang geen ondergewicht maar ging wel weer helemaal de AN kant op. Toen heel even eetbuien gehad en weer veel gebraakt maar omdat ik dacht als ik er vanaf wil moet ik stoppen met braken. Dat lukte maar de eetbuien worden groter en komen vaker voor dus de BN is nu BED geworden. Dat wordt op den duur weer AN en zo is de cirkel rond.

 

Maar nu...ik merk echt dat ik continu buiten adem ben (geen corona), geen conditie meer heb en vooral na eetbuien dingen als traplopen ontzettend zwaar zijn maar zonder eetbui gaat het nog wel, dat ik het steeds warm heb, ook weer vooral na eetbuien, heel veel dorst heb en vaak naar de wc moeten en toen ik een aantal keer met een geleende meter mijn suiker controleerde zat ik 3 uur na het begin van een eetbui tussen de 12,5 en 13,8 . De dag na een grote eetbui zit ik nuchter tussen de 7,4 en 8,7 maar na dagen zonder eetbui zit ik nuchter maar tussen de 5,6 en 6,8. Ik durf niet naar de huisarts omdat ik me schaam voor het aankomen, de eetbuien en dat er nu dus lichamelijke klachten komen. Soms maak ik me daar zorgen om, dat ik dus niet weet of het kwaad kan.

Vandaar de vraag, wie herkent dit en weet of het nog over gaat en of ik er zelf wat aan kan doen ?

Of moet ik dit op een ander gedeelte van het forum vragen?

 

Alvast bedankt voor jullie reactie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom! Je mag je vraag hier zeker stellen :)

 

Wat rot dat je zo worstelt met je eetstoornis! Wat die suikercijfers exact betekenen durf ik niet te zeggen, ben immers geen arts, maar in het algemeen lijkt het me logisch om te stellen dat klachten die door je ES veroorzaakt worden, niet zomaar weg zullen gaan. Daarvoor is nodig dat je eetgedrag normaliseert.

 

Je durft niet naar je huisarts, geef je aan. Die is eigenlijk wel je eerste aanspreekpunt voor zoiets. Heb je nog contacten bij de kliniek waar je opgenomen geweest bent, waarbij het misschien veiliger voelt? Iemand inlichten lijkt me wel echt de beste stap voor jou nu. Ik vond dat ten tijde van mijn ES ook erg lastig, maar mijn huisarts reageerde eigenlijk heel prettig. Hij gaf geen oordeel, maar vroeg door hoe het precies zat en heeft me doorverwezen naar gespecialiseerde hulp.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jessie,,

Bedankt voor je reactie.

Ik weet dus niet of het logisch is dat de klachten door de eetstoornis komen. Aan de ene kant denk ik wel maar voor hetzelfde geld is het gewoon iets moeier zijn en dat soort dingen. 

Ik heb geen contacten meer bij de kliniek want als je dossier eenmaal gesloten is dan moet je alles weer via de huisarts doen. 

Het probleem is dat je nu eigenlijk geen afspraak krijg ivm de Coronadrukte en alleen spoedgevallen geholpen worden. Liefst via email en desnoods via videobellen of gewoon bellen dus ik heb ook zoiets van ik wil nu de zorg ook niet belasten. Vandaar dat ik dacht ik vraag hier of iemand het herkent. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @79MM,

 

Ik heb mijn bloedsuikerwaardes na een eetbui nooit gecheckt, maar de klachten die jij beschrijft herken ik wel.  Een eetbui is ook echt wel een aanslag op je lichaam. De suikerwaarde die je hebt na een een eetbui zijn behoorlijk hoog. Nu schrijf je zelf al dat ze wel weer zakken als je geen eetbuien hebt, dat is op zich een goed teken. Maar ik hoop dat je jezelf hierin wel serieus durft te nemen, want de kans dat je diabetes type II ontwikkelt is groter als je boulimia of eetbuien hebt gehad. Je eetpatroon stabiliseren zal niet makkelijk zijn en waarschijnlijk niet vanzelf gaan. Je mag daar echt hulp bij vragen. Ik begrijp je schaamte heel goed, maar hulp vragen is in mijn ogen juist een teken dat je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf en je gezondheid.

 

Heb je trouwens zicht op de oorzaken voor je eetstoornis en heb je daar ook aan gewerkt in je eerdere behandelingen? Hoe dan ook, ik wens je veel sterkte en hoop dat je contact opneemt met je huisarts.  Voel je ook vrij hier te schrijven/hulp te vragen, dat is alvast een mooie eerste stap.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ce. dat veel plassen en drinken herken ik zeker. Dat was de reden dat ik ook een aantal keer ging controleren omdat m'n collega me er op wees. Eerst had ik het dus niet door, maar toen zij zei ga je alweer naar de wc kwam ik er achter dat het inderdaad de laatste tijd veel vaker was. Zij heeft DM1 en weet van mijn eetstoornis af en ook dat ik weer steeds vaker eetbuien heb. 

 

Ik heb in de opnames inderdaad wel met een eetlijst moeten eten maar het lukte me gewoon niet. Dat is ook een grote reden geweest dat de behandelingen niet geslaagd zijn. Ik ging daar zeker wel vooruit maar het vertrouwen in de eetlijst kwam nooit. Ik durf het nu ook niet zo goed weer op te pakken. Maar ik snap dat ik ook wel iets moet gaan doen. 
Ik weet wel wat de reden is van de eetbuien. Het heeft te maken met het in 1x wegvallen van zorg. Dat is een samenloop van externe omstandigheden geweest waar ik niets aan kan doen maar wel mee opgezadeld zit. Verder is het mezelf verdoven omdat ik weer erg last van herbelevingen heb en de laatste weken is het ook de structuur van de dag die door alle Coronadingen helemaal is weggevallen. 

 

Ik zal komende week eens kijken hoe het gaat want ik heb me voorgenomen vanaf morgen gewoon weer heel gestructureerd te gaan eten in de hoop dat ik dan ook minder last van de eetbuien heb. 
Bedankt voor je reactie!


@Elske

bedankt voor je reactie. Ik wist niet dat de kans groter was dat je DM2 ontwikkeld. Aan de andere kant nu je dit zegt is het wel logisch want je hebt natuurlijk steeds die enorme pieken. Ik had er nooit zo over nagedacht en schrik er wel van. Ik weet waar mijn eetstoornis vandaan komt dat zijn twee verschillende dingen die ik even voor mezelf wil houden. wie weet is dat iets voor later. 

Ik heb me nu voorgenomen dat als het deze week niet beter gaat ik contact met de huisarts opneem.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@79MM

 

Ik zou morgen bellen voor een afspraak, mogelijk is die dan pas volgende week. Wat zou een reden kunnen zijn dat het deze week zou verbeteren?

Laat je niet leiden door angst of excuses en neem jezelf en je lichaam serieus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ce.Het is het contact met de hulpverlening wat is weggevallen. Dus geen backup meer waar ik op terug kan vallen of waar ik even op terug kan vallen als het niet goed gaat. 
Mijn dagen hiervoor bestonden uit 4 ochtenden werken en 1 ochtend therapie. In de middag vaak ook wel wat te doen dus mijn dagen waren gevuld. 
Omdat ik nu niet naar m'n werk kan en ook niet echt iets te doen heb zijn mijn dagen leeg en lege dagen geven onrust en onrust geeft eetbuien. Structuur in m'n dagen kan ik terugkrijgen door op tijd op te staan (dat probeer ik wel) en de eet momenten op vaste tijden te houden. Verder moet ik mn dagen gewoon zien te vullen maar dat is juist lastig.

 

@DMV ik hoop gewoon dat ik deze week het eten weer wat beter onder controle krijg en het dan niet nodig is. Omdat het zo vaak op en af gaat en van de een op de andere dag om kan slaan had ik zoiets van wie weet lukt het deze week om toch de draad weer op te pakken. Ik wil gewoon niet graag onnodig naar de huisarts gaan. Ik zal morgen proberen een mailtje naar de assistente sturen (ze willen nu niet dat je belt ivm overbelasting van de lijn) en het uitleggen. Dan hoor ik wel of zij het nodig vinden dat ik een keer langs kom. 

en bedankt weer voor jullie reacties

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Ce.:

Wat rot dat de hulpverlening nu is weggevallen. 
Er valt inderdaad een hoop weg nu, de houvast, structuur, een doel, maar ook de steun. 
Als ik het goed begrijp is het geen mogelijkheid om je werk thuis uit te voeren, klopt dat? 

klopt, het kan niet vanaf huis maar ook niet vanaf mijn werk locatie. Overigens is het vrijwilligerswerk maar word ik gewoon behandeld als onderdeel van het team. 

 

3 uur geleden zei Ce.:

Woon je overigens alleen? En hoe zit het met sociale contacten? 

ik woon met man en kinderen

sociale contacten is wisselend. Of heel veel contacten met 2 vriendinnen of ik trek me helemaal terug. 

3 uur geleden zei Ce.:

Moedig dat je dat gaat doen, is het nog gelukt vandaag om dat mailtje te schrijven en versturen? 

Ik heb aan het eind van de dag de mail gestuurd. ik weet dat ik voor donderdag geen antwoord krijg. Het is dus nog even wachten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ce. Ik heb vandaag al antwoord op mijn mailtje gehad en morgen een afspraak. Kennelijk werkt ze thuis als het nodig is op haar vrije dag ;) 


Ik moet om 7.30 nuchter komen. Gelukkig beginnen ze nu ivm de drukte een half uur eerder. 
Ze schreef dat ik er even rekening mee moest houden dat het zo kan zijn dat ze bloed wil laten prikken en ik dan 2 uur later nog een keer moet laten prikken. 
Gelukkig heb ik verder geen afspraken en alle tijd. 

 

wordt vervolgd dus. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanmorgen bij de huisarts geweest. Ze schrok er een beetje van hoe het gaat zei ze. Ze weet natuurlijk al jaren van de eetproblemen maar dacht eigenlijk dat het redelijk stabiel was omdat ik al een tijd niet bij haar was geweest. Ze heeft lang een stukje zorg op zich genomen toen ik moest wachten op de eerste keer eetstoornis hulp en tussen behandelingen in door daar elke week te wegen en elke week bloed te prikken. Al met al is ze dus wel op de hoogte van wat altijd gespeeld heeft.

 

Maar goed, fijn gesprek gehad, confronterend, tranen en een hoop zenuwen. De assistente kwam toen ik in de wachtkamer zat al snel naar me toe om met een vingerprikje te kijken hoe hoog m'n glucose was. Dat was 6,9. Ze zei dat dit een indicatie is en officieel niet telt maar gewoon even meer info voor de arts is. 
Bij de huisarts zelf verteld wat er speelde, van de eetbuien, waar ik last van heb en ze zei zelf dat ze het idee had dat ik ook wel iets zwaarder was dan vorig jaar. Ik denk dat ze het heel erg inpakte. Ik had bewust al niet al te zware kleding aangetrokken maar op haar weegschaal was het nog wat erger dan thuis en wat ik verwacht had. Het was niet meer net boven de 90 kilo maar net onder de 95 . Ze zei dat mijn glucose ook te hoog was en dat de grens om het officieel DM2 te noemen rond de 7 ligt en ik dus op 6,9 zat. Als het zo rondom dat getal ligt gaan ze nooit uit van 1x prikken want dat kan toeval zijn maar kijken ze altijd minimaal 2 of 3 keer waarvan 1x echt via het lab nuchter en dan het liefst na een ontbijt van bv 2 of 3 boterhammen met zoetigheid zodat ze goed kunnen zien wat er gebeurd. Verder wil ze me echt weer aanmelden bij een eetstoorniskliniek want ze denkt dat dat weer nodig is en dat ik er zelf anders niet uit kom en ze wil niet dat ik eerst naar een "gewone" psycholoog ga en dat we er achter komen dat ik ondanks dat ik alles geleerd heb het niet kan en toch weer over moet stappen naar andere zorg. 

 

Maar goed, ik ging dus gelijk door bloed prikken, naar huis om te lunchen en 2 uur later was ik weer terug om nog een keer te prikken. 

Denk (nou ja, weet eigenlijk zeker inmiddels maar het heeft nogal lang geduurd voor ik dit berichtje af had) dat er toch iets niet "goed" is want de assistente had al geprobeerd met te bellen en inmiddels heb ik haar gesproken en heb ik morgen om 11 uur een belafpsraak met de huisarts. De vraag was of ik 's ochtends nog even een keer nuchter wil komen prikken. Liefst zo vroeg mogelijk net voor het spreekuur begint omdat ze patiënten zo kort mogelijk en liefst helemaal niet in de praktijk willen hebben. 
Daar gaat m'n uitslapen helaas ;) 
Maar als ze dat vraagt weet ik wel wat ze morgen te vertellen heeft denk ik.

Moet zeggen dat het de dag niet makkelijker gemaakt heeft. Het geeft toch wel wat spanning en daar mee omgaan is dan het probleem. Stomme is dat ik nu wel weer gebraakt heb want dan kom ik tenminste niet aan. Blehhhhh haat mezelf

Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei Linsey:

Heel dapper dat je dit alles bent aangegaan @79MM. Wat spannend.

Sterkte voor morgen! 

 

Thnx, sta stijf van de spanning. Net gewoon weer een eetbui gehad. Gelukkig niet zo groot. Met een smoes iets vroeger weggegaan van huis, contant geld meegenomen zodat ik niet hoefde te pinnen (geeft nog een heel gedoe bij de kassa) en gezegd dat ik naar een vriendin ging maar ipv daar gelijk naar toe eerst naar de supermarkt. Haat mezelf zo op zo'n moment. Nu niks meer eten want ik moet wel 8 uur nuchter zijn voor morgen. 
Het is zo simpel, niet doen, geen geld mee, vragen om hulp, je kunt elk moment stoppen, het hoeft niet op, je kunt het weggooien, proberen na product 1 tot 10 te tellen, na het tweede tot 20 enz. Om zo de tijd uit te stellen en de eetbui minder groot te laten zijn. Ik weet het zo goed maar er naar handelen..... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook namens mij nog welkom hier @79MM en wat ontzettend goed dat je bij de huisarts ben langs gegaan. Ik heb even je berichtjes terug gelezen en lees vooral hoe klem je zit en hoe graag je het ook anders zou willen, en ik denk dat naar de huisarts gaan hierin echt een goede stap is geweest. Ben je achteraf blij/opgelucht dat je gegaan bent? 

 

Ik denk dat het niet zo gek is dat je na de spanning van de afgelopen dagen een eetbui hebt gehad vanavond.. Ik hoop ook dat je daarin niet te hard bent naar jezelf, want je zet hele goede stappen en het kan echt niet in één keer allemaal goed gaan, hoe lastig ook. En ik hoop dat je snel met goede hulp het eten en je gezondheid weer wat stabieler kunt krijgen, maar vooral ook wat meer rust in je hoofd zult krijgen en ook de onderliggende problemen aan kunt pakken. Ik hoop echt dat je op die manier niet hier weer in terug hoeft te vallen! 

 

Heel veel succes en sterkte morgen! En vergeet niet: je bent heel dapper bezig nu door deze stappen te zetten! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beetje dubbel berichtje. Ik ben blij dat de dokter gebeld heeft maar de boodschap was minder mooi.

Het kwam er op neer dat m'n waarde bij het lab nuchter zelfs iets hoger was dan in de praktijk 's ochtends. Dat schijnt heel vaak zo te zijn dat er een kleine afwijking in zit maar daardoor zat ik bij het echt lab op 7,1. Na m'n ontbijt was het helemaal niet goed want ik zat op 12,4  en ook m'n waarde van de afgelopen maand was 57 en dat is hoger dan wat het mocht zijn. Ik weet niet meer wat ze zei waar het eigenlijk onder moet zitten. 
Als controle hadden ze dus vanmorgen ook nog een keer gekeken en toen zat ik in de praktijk op 7,8 maar de huisarts vroeg gelijk hoe laat ik gister voor het laatst gegeten had en toen ik zei dat dat een eetbui was na het avondeten zei ze dat dat nog kon verklaren waarom het nu hoog was maar dat dat wel een signaal is dat het echt niet goed is.
Het kan twee kanten op gaan. 
Het meest gunstige scenario is dat ik per direct stop met de eetbuien, flink wat afval (wel verantwoord), koolhydraatarm ga eten en dan hopen dat alles dan nog een beetje stabiliseert. Ze hoopt contact te krijgen met de eetstoorniskliniek om te vragen hoe lang de wachtlijst ongeveer gaat zijn en dan kijkt ze hoe lang we dit eventueel aan willen kijken. Als er bv snel plek is, de eetbuien snel stoppen en m'n gewicht stabiliseert dan is er nog een kleine kans dat het zich niet als DM2 ontwikkeld.
Het minder gunstige scenario is dat het nu inderdaad al DM2 is, ik de waardes niet naar beneden ga krijgen en als de eetbuien niet stoppen en ik ook niet afval me dat helemaal niet gaat lukken. Dan zit er niets anders op dan aan de medicatie gaan. Ook m'n cholesterol was te hoog en nog iets was niet goed maar dat weet ik ook even niet meer. Ze zei dat er ook een grote kans is dat dat met de eetbuien te maken heeft. Ze zei ook dat het sowieso al een voorfase van Dm2 is en als het dus niet al net over het randje zit ik het in mijn eigen handen heb of het wel Dm2 wordt of dat ik het uitstel of nog beter zorg dat ik zoveel mogelijk uit de gevarenzone blijf.
Ze gaat me sowieso een gesprek met de diabetesverpleegkundige uit de praktijk geven om te kijken hoe we dingen aan gaan pakken en er schijnt ook een dietiste in de praktijk te zitten met veel ervaring met diabetes waarmee ik ook een gesprek krijg om alvast te kijken of we wat aan de eetbuien kunnen doen en kijken of het al zou lukken om iets af te vallen. 
Ze wil volgende week woensdag dat ik nog een keer nuchter in de praktijk laat prikken omdat ze vandaag niet representatief vond door de eetbui. Ze zei het geeft ons wel informatie dat je lichaam het zwaar heeft maar de waarde is niet helemaal eerlijk omdat het na een goede dag misschien wel laag is en ze wil me niet voor niets aan de medicatie zetten op dit moment. 

Ik heb dus een "mooie" opdracht. Stoppen met de eetbuien, veel bewegen, afvallen en geen tot zo min mogelijk koolhydraten eten. 

Ben benieuwd. Ik ga m'n best er voor doen.  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @79MM,

 

Wat dapper dat je meteen actie hebt ondernomen. Ik kan me voorstellen dat je best geschrokken bent! Ik ben blij dat je huisarts je zo serieus neemt en dat er hulp voor je wordt gezocht. Krijg je ook hulp bij het aanpassen van je eetpatroon? Want weinig koolhydraten eten kan, zeker in combinatie met veel bewegen, ook juist eetbuien uitlokken, dus ik zou hier niet té rigoureus in te werk gaan. Combineer koolhydraten bijvoorbeeld met eiwitten en vetten, dan stijgt je bloedsuikerspiegel ook al minder snel (een volkorenboterham met roomboter en een gekookt ei doet bijvoorbeeld al heel wat anders dan een witte boterham met margarine en hagelslag). Ik wens je veel succes en sterkte!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

50 minuten geleden zei Elske:

Hoi @79MM,

 

Wat dapper dat je meteen actie hebt ondernomen. Ik kan me voorstellen dat je best geschrokken bent! Ik ben blij dat je huisarts je zo serieus neemt en dat er hulp voor je wordt gezocht. Krijg je ook hulp bij het aanpassen van je eetpatroon? Want weinig koolhydraten eten kan, zeker in combinatie met veel bewegen, ook juist eetbuien uitlokken, dus ik zou hier niet té rigoureus in te werk gaan. Combineer koolhydraten bijvoorbeeld met eiwitten en vetten, dan stijgt je bloedsuikerspiegel ook al minder snel (een volkorenboterham met roomboter en een gekookt ei doet bijvoorbeeld al heel wat anders dan een witte boterham met margarine en hagelslag). Ik wens je veel succes en sterkte!

 

 


Hoi Elske,
Ik krijg daar zeker hulp bij van een dietiste en de diabetesverpleegkundige. Ze weten ook dat mijn valkuil is om gewoon te stoppen met eten. Het is bij mij het ene of het andere uiterste. 
De bedoeling is ook om wel gewoon 3 hoofdmaaltijden en 2 of 3 tussendoortjes te nemen. Hoe ze het precies willen weet ik nog niet. Misschien heeft de huisarts vandaag of begin volgende week contact met de es kliniek en weet ze wanneer daar plek is. Als het snel is, wat ik me niet voor kan stellen, dan heb je ook nog kans dat ze het aan hun overlaten. 
Eerst woensdag maar eens afwachten als ze nog een keer prikken. Het was gister op het randje, vandaag te hoog maar wie weet is het woensdag gewoon goed en valt het allemaal mee. 

 

27 minuten geleden zei Ce.:

Hee @79MM 
Wat is er een hoop gebeurd de laatste dagen en wat is het allemaal snel gegaan. 
Ik vind het ontzettend moedig van je dat je de stap hebt gezet en meteen actie hebt (en is) ondernomen. Dat moet wel even schrikken zijn zo voor je dit nieuws. Ik hoop wel dat je niet op eigen houtje nu al van start gaat met een koolhydraatarm dieet en meer bewegen. Zoals Elske ook al schrijft zijn er ook bepaalde combinaties die zorgen voor minder hoge pieken in en dus minder belasting op de bloedsuikerspiegel. Laat je ajb hier zorgvuldig bij helpen en begeleiden. 
Want echt, het is een risico om dit op eigen houtje te gaan doen, ook met het oog op jouw verleden waarin je zo'n beetje elke eetstoornis wel gehad hebt. 

 

Heb je voor jezelf een idee hoe je in ieder geval de komende dagen tot de afspraak woensdag dit aan wilt gaan pakken? 


Heel veel sterkte en take care! 

 

ik heb geen idee. Alles in me roept dat ik beter gelijk kan stoppen met eten dan heb ik 2 vliegen in 1 klap. Het afvallen en dan krijg ik sowieso geen koolhydraten binnen. Ik weet hoe het moet. Het is alleen weer even de knop 180 graden omdraaien. 
Maar ik weet ook dat dat niet de oplossing is. Maar voor nu klinkt het als ideaal. Maar ook de eetstoornis denkt nog aan wat anders. Want als ik een intake krijg en ik ben zo mega zwaar dan schaam ik me ook dood. 

Dus hoe ik het praktisch ga doen weet ik niet. In elk geval proberen geen eetbui te krijgen en dus zal ik regelmatig moeten eten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Poeh! Het is niet niks allemaal! @79MM

 

Pas je op met de gedachte:

43 minuten geleden zei 79MM:

wie weet is het woensdag gewoon goed en valt het allemaal mee. 

?

 

45 minuten geleden zei 79MM:

Dus hoe ik het praktisch ga doen weet ik niet. In elk geval proberen geen eetbui te krijgen en dus zal ik regelmatig moeten eten. 

Een flinke uitdaging voor nu.

Kunnen wij nog iets voor je betekenen?

Is het wat om te gaan schrijven in het topic "samen aan ons eetritme werken"?

Heel veel sterkte 🌻

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Linsey:
3 uur geleden zei 79MM:

Dus hoe ik het praktisch ga doen weet ik niet. In elk geval proberen geen eetbui te krijgen en dus zal ik regelmatig moeten eten. 

Een flinke uitdaging voor nu.

Kunnen wij nog iets voor je betekenen?

Is het wat om te gaan schrijven in het topic "samen aan ons eetritme werken"?

Heel veel sterkte 🌻

 

 

Ik zal eens kijken waar dat zit. Ik merk dat ik nog niet alles goed gevonden heb op het forum. daarom was ik ook hieronder maar verder gaan schrijven. 
ik zal eens komen kijken

 

en wat bedoel je met dat vraagteken? dat je niet snapt wat ik bedoel of ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Linsey ik heb gekeken maar kan dat topic nergens vinden. Heb jij een linkje voor me of kun je mij zeggen onder welk kopje ik het kan vinden.
Of kan het omdat ik nog niet lang genoeg op de site ben dat ik nog niet alles kan zien. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

48 minuten geleden zei 79MM:

@Linsey ik heb gekeken maar kan dat topic nergens vinden. Heb jij een linkje voor me of kun je mij zeggen onder welk kopje ik het kan vinden.
Of kan het omdat ik nog niet lang genoeg op de site ben dat ik nog niet alles kan zien. 

 

O dat zou kunnen inderdaad. Je bent pas nieuw hè?

Die vraagteken hoorde bij mijn vraag: "Pas je op?"

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Linsey:

O dat zou kunnen inderdaad. Je bent pas nieuw hè?

Die vraagteken hoorde bij mijn vraag: "Pas je op?"

 

Ja klopt, paar dagen geleden hier pas m'n profiel aangemaakt. Ik dacht nu moet ik iets......

Ik ga m'n best doen op te passen ;) 
Maar ff serieus. pfffff... het is zo dubbel. Verstand, gevoel, advies, eetstoornis, angst, alles door elkaar. Dan weet je op een gegeven moment zelf niet meer wat goed is en wat niet. Ik wacht keurig af totdat ze zeggen hoe het er uit moet gaan zien. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgensmij kan ik nog geen dagboekje openen. Dat komt wel. Thuis op de pc van me afschrijven durf ik niet. Daarom even hier. Als het niet mag lees ik dat graag want ik wil eigenlijk niet off topic gaan terwijl het er eigenlijk ook wel bij hoort.

 

Nare beelden, nachtmerrie. Ik moet mezelf rustig krijgen. In 9 van de 10 gevallen lukt dat tegenwoordig maar het lijkt wel of de gedachte "ik mag nu geen eetbui hebben" het aanwakkert.

 

Ik probeer te stoppen, schrijf hier maar ondertussen heb ik nu al een eetbui gehad. Ik kan 1 ding doen nu en dat is de schade beperken. Proberen te stoppen met eten. Toepassen wat ik geleerd heb.

En nu de twijfel. Nog dikker worden, alle suikers in me houden, hele dag misselijk zijn en niet braken

 

of

 

Veel water, zoveel mogelijk braken, het eten er uit, de kcal er uit, de suikers er uit, niet zwaarder worden, minder stress de rest van de dag dus minder kans op een nieuwe eetbui, niet de hele dag maagzuur omdat mijn maag zo vol zit, niet de hele dag misselijk.

 

Weet het even niet behalve dat ik super stom bezig ben.

 

Nu zorgen dat er niets te zien is en ik stop. Maar hoe?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ce. Bedankt voor je reactie en dat je de moeite neemt mijn stukjes te lezen.

Hoe het verder is gegaan.... Nou eigenlijk niet zo lekker. Wel relatief snel kunnen stoppen maar toen was het kwaad al geschied en alsnog was het gewoon veel te veel. 

Niet gebraakt, terug m'n bed in en vanmorgen naar de bakker geweest en m'n ontbijt was qua hoeveelheid ook weer dat je denk waarom moet het zo met 4 krentenbollen, 3 plakken paasbrood met spijs en een stuk verse cheesecake. 

Daarna in slaap gevallen en net beroerd wakker geworden. Ik weet wel waarom. Gewoon stom en mijn eigen schuld. 

Al 4 glazen water op en 3x naar de wc geweest sinds ik weer wakker ben. 

 

Een dag is nooit verpest. Ook nu gewoon vol goede moed opnieuw beginnen.  Zo m'n schoenen aantrekken en maar een stuk gaan wandelen. Beweging is wel goed. 

 

Wbt onder je spoiler. Met DM2 heb je daar in principe geen last van. Pas als je insuline gaat gebruiken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

de rest van de dag is qua eten redelijk goed gegaan. 

ook vanmorgen opgestaan en een normaal ontbijt op. 
ik heb alleen net pas geluncht. Ik dacht ik moet het gewoon doen want anders loop ik straks een groter risico een eetbui te krijgen. Nou ja, dat zeggen ze. Ik heb het zelf nog nooit zo ervaren. ik weet dat ik van ongeveer 15 uur tot 17 uur alleen thuis ben. Dat is een tricky moment. Ik weet dus dat ik iets moet bedenken om een eetbui te voorkomen. 
Ik denk dat ik ondanks het mooie weer maar boven ga opruimen en strijken want beneden is eten en dan vind ik het misschien teveel gedoe om naar beneden te lopen. 
Ik wil het ook goed laten gaan ivm het bloedprikken van woensdag. 

Verder niet zoveel te melden. Het is zwaar omdat m'n hoofd er de hele dag aan denkt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.