Spring naar bijdragen
Dreaming99

Ik voel mij zo alleen

Aanbevolen berichten

Dreaming99

Dag lieve mensen,

 

Ik heb al een jaar Boulimie Nervosa als gevolg van mijn depressie. Ik ben nog steeds niet in behandeling voor mijn eetstoornis. Ik had een intake gesprek in een gespecialiseerd kliniek maar die is in maart geannuleerd wegens Covid-19. 

 

Mijn 2e probleem is, dat mijn omgeving niet weet of inziet hoe onmenselijk zwaar ik het heb. Hoe vreselijk die ziekte is. Maar ja, het is immers onzichtbaar. Ik zie er gezond en gelukkig uit (soms) maar vanbinnen ga ik kapot. Er sterft elke keer een deeltje van mij af. Ik ben zo ongelukkig. Maar toch plaats ik altijd vrolijke en grappige dingen op mijn Instagram story, omdat dat ook een deeltje van mij is. En omdat ik het geweldig vind om anderen te doen lachen. Maar anderzijds wil ik ook een andere kant van mij tonen.. Alleen weet ik niet hoe mensen er op gaan reageren. Misschien gaan ze denken dat ik aandachtig zoek etc... Ik weet het niet. Maar ik wil wel soms mensen laten inzien hoe vreselijk zo'n eetstoornis is. Want ik voel me vaak niet begrepen of niet echt serieus genomen terwijl ik het zo moeilijk heb.  

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Ce.

Lieve @Dreaming99 

De eenzaamheid is in je woorden te vinden, verdrietig dat je er zo alleen in staat en dat je je onbegrepen voelt. 

Zou het een eerste stap kunnen zijn om iemand in je omgeving te vertellen over jouw eetstoornis? 

Hoe eng ook, ik denk dat het je uiteindelijk meer gevoel van steun e.d. oplevert als je iemand irl hierover in vertrouwen neemt. 

 

Het klinkt bot, zo bedoel ik het niet, maar zolang jij het ook heel erg achter gesloten deuren houdt en een masker op zet zal niemand weten hoe het ECHT met jou gaat. 
En wanneer zij al iets vermoeden zullen ze niet snel doorvragen, mensen voelen die weerstand, die muur. 
 

Wat betreft specifiek over je instagram, er is niks mis mee om dat te doen. Er zijn een heleboel mensen die uiteindelijk die stap zetten en het is juist heel erg krachtig. 

Als je die stap wilt zetten zeg ik, doen! Veel mensen kunnen ook juist steun eraan hebben. 

Maar het belangrijkste is, wat heb jij nodig en kan jou helpen. 

 

Liefs

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Ilse]

@Dreaming99 wat goed dat je dit hier deelt en dat je open bent over je worsteling met de eetstoornis en de eenzaamheid.. de eenzaamheid is ook echt terug te lezen in je woorden en ik zou het je gunnen om hier minder alleen in te staan. Want inderdaad; een eetstoornis is klote (en dat is nog veel te mild omschreven) en hoe goed ik me ook kan voorstellen dat je eigenlijk de schijn op wilt houden naar de mensen om je heen, is dat vaak ook wat het alleen nog maar eenzamer maakt of niet? 

 

Op 3-5-2020 om 23:02 zei Dreaming99:

lleen weet ik niet hoe mensen er op gaan reageren. Misschien gaan ze denken dat ik aandachtig zoek etc...

Hoe zou jij het vinden als iemand in jouw omgeving met jou zou delen hoe het écht met hem/haar ging? Dat hij/zij zijn moeilijkheden met jou zou delen? Zou je daar ook zo naar kijken als jij het beschrijft, of zou jij het ook dapper en mooi vinden dat iemand dat deelt en er voor diegene willen zijn? 

Het kan altijd zijn dat mensen naar reageren, maar mijn ervaring is dat mensen het vooral vaak heel dapper en waardevol vinden als je open bent over de strijd die je levert en dat ik er vooral heel veel steun bij heb gekregen toen ik er over ging delen. 

 

Is er een kleine stap die je zou willen zetten in het stukje openheid naar bijvoorbeeld iemand die dicht bij je staat? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Dreaming99

Lieve Ce en Ilse, 

 

Bedankt voor jullie reacties. Ik hou het zeker niet geheim meer voor mijn vrienden en familie. Al een tijdje niet. In begin hield ik het geheim en had ik er veel moeite mee om daar voor uit te komen. Maar eenmaal ik mij begon open te stellen, is dit geen probleem meer. Ik ben niet meer bang. Maar toch denk ik dat de meeste van mijn vrienden niet echt begrijpen wat een eetstoornis inhoudt. Velen weten niet eens wat het is. Ik denk dat alleen mensen die werkzaam (of studerend) zijn in de zorg en of ervaringsdeskundigen die echt weten wat dat is. Ik wil gewoon af en toe steun krijgen van de mensen die weten dat ik dat heb. Want ik heb het een keer verteld, en ze leken het al zijn vergeten. En ik denk dat het vooral is omdat ze niet weten hoe erg het is. En dat is jammer. Daarom dacht ik er soms aan om mijn verhaal de doen over zo'n eetstoornis op sociale media, en informeren wat dat inhoudt. Hun ogen eens opendoen, zeg maar. Want het is triestig als anderen er ook zo alleen voor staan. 

 

Ik zou het ook dapper vinden van iemand anders, ja. Want het vraagt ook veel moed. Die heb ik momenteel niet. Ik ben altijd al bang geweest wat anderen van me denken of vinden. En om mij dan zo open te stellen op Instagram, is niet makkelijk. Maar misschien moet ik er dan ook bij zetten.. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Jessie
9 uur geleden zei Dreaming99:

Ik wil gewoon af en toe steun krijgen van de mensen die weten dat ik dat heb. Want ik heb het een keer verteld, en ze leken het al zijn vergeten.

Kun je dit aangeven bij hen? Iemand zonder ES kan zich er vaak niet zoveel bij voorstellen idd, of kent alleen de stereotypen. Vaak moet je de mensen die belangrijk voor je zijn een beetje leren wat je van ze nodig hebt. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Dreaming99

Ik heb dit uiteindelijk gedeeld op Instagram. Heb steunde berichtjes gekregen van mensen van wie ik het niet echt verwachte. Heeft me super veel deugd gedaan. Ben blij dat ik die stap heb genomen.. 

 

Nu begin ik last te krijgen van mijn tanden.. Ben daar zo bang voor. Ook heb ik al een tijdje last van spierkrampen en nu ook echt spierzwakte in me armen en benen. Heb vrijdag bloed laten afnemen bij de huisarts. Hij zou me bellen voor de resultaten. Maar aangezien het weekend is, zal ik het dan pas maandag horen zeker?.. 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Ce.

@Dreaming99 
Wat een moedige stap van je en wat ontzettend fijn dat je zulke steunende en positieve reacties hebt gekregen. 

 

Hoe is het nu met je en hoe waren uiteindelijk je bloeduitslagen? 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Dreaming99
Op 15-5-2020 om 18:16 zei Ce.:

@Dreaming99 
Wat een moedige stap van je en wat ontzettend fijn dat je zulke steunende en positieve reacties hebt gekregen. 

 

Hoe is het nu met je en hoe waren uiteindelijk je bloeduitslagen? 

 

 

Mijn uitslagen waren goed, behalve vitamine D tekort. Mentaal gaat het wel echt niet goed. Ik voel mij weer depressief en apathisch (op en af) en het probleem dat als ik mij zo voel, het al snel ondragelijke wordt

Spoiler

En de kans op terugkeerde suïcidale gedachten is daarom groot..

Heb wel goed nieuws: vandaag online intake gehad, en sta op de wachtlijst voor ongeveer 1 maand. Dus gelukkig niet lang! Maar het probleem bij acute depressie/apathie is dat daar zo snel mogelijk iets aan gedaan moet worden, want het is zoals ik al zei, ondragelijk en gevaarlijk. Dus mijn vraag is nu: bestaat er medicatie dat snelle verlichting kan geven? Ik neem al 1 jaar Escitalopram 20mg, maar het heeft geen effect meer op mij. Als er hier mensen zijn die mij reviews kunnen geven over medicatie dat snel werkt, hoor ik het graag! 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Ce.

Wat spannend dat je nu op de wachtlijst staat en onwijs fijn dat die niet zo lang is. 

Al is bij dit soort gevoelens elke minuut ontzettend zwaar en uitzichtloos. 

Er zijn wel wat medicaties die snel effect hebben, maar ik denk dat je het beste dit kunt overleggen met je huisarts. 


Kunnen wij in de tussentijd nog iets voor je betekenen? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Jessie
Op 19-5-2020 om 20:13 zei Dreaming99:

Dus mijn vraag is nu: bestaat er medicatie dat snelle verlichting kan geven? Ik neem al 1 jaar Escitalopram 20mg, maar het heeft geen effect meer op mij.

Voor zover ik weet geldt voor al dat soort medicatie dat het 1.5 a 2 mnd genomen moet worden voordat je gaat merken dat het werkt.

 

Wie schrijft je de escitalopram voor? Mss eens met diegene overleggen of bv een ophoging zin zou kunnen hebben. En als het echt niets meer voor je doet is wellicht afbouwen en een nieuw middel proberen toch het beste. Ook al werkt dat nieuwe niet direct, dan is er iig weer een goede kans dat het na een aantal weken gaat doen wat het moet doen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.